11.5 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Vihar a nagykőrösi strand visszavásárlása körül

162 millió forintot nyert Nagykőrös ingatlanvásárlásra, melyet a strandfürdő megvételére szeretne költeni a város. A rendkívüli ülésen, melyen az ügyet tárgyalták Zábráb Nándor képviselő úgy állította be, mintha ő szerezte volna a támogatást a városnak, de a vita végére ő is elismerte, hogy Földi László országgyűlési képviselő lobbizta ki a forrást a városnak. – számolt be a nagykoros.hu.

Rendkívüli ülésen tárgyalta Nagykőrös Város Önkormányzat képviselő-testülete dr. Czira Szabolcs polgármester „javaslat ingatlan vásárlására” tárgyú előterjesztését augusztus 18-án. Nagykőrös Város Önkormányzata külön pályázat és kérelem benyújtása nélkül ingatlanvásárlási célra 162 millió forint egyszeri összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesült. A Támogatói Okirat aláírása a Belügyminisztérium részéről megtörtént, a felhasználás határideje 2022. december 31. A polgármester javaslatot tett a Ceglédi út 14. szám alatti strandfürdő ingatlan megvásárlására, ugyanis a támogatás célhoz kötött, kizárólag ingatlanvásárlás megvalósítás érdekében használható föl.
Éles vita alakult ki a képviselők között a téma kapcsán, melynek kirobbantója Zágráb Nándor facebook posztja volt, miszerint ő és Jakab Péter szerezte ezt a pénzt. Gyorsan kiderült azonban, hogy ez hazugság és a vita végére Zágráb is elismerte, hogy Földi László lobbizta ki ezt a támogatást.
Sebestyénné Angyal Zsuzsanna települési képviselő a vita elején elmondta: „Meglepődve láttam az interneten, a facebookon, hogy Zágráb Nándor képviselő társam úgy állítja be az előterjesztésben szereplő összeget, mintha ő szerezte volna Nagykőrös városnak. Mielőtt a hazudozás elkezdődne, szeretném, ha meghallgatnánk egy levelet.” – fogalmazott a képviselő, majd felolvasta a minisztérium tájékoztatását, melyet az MSZP elnökének, Tóth Bertalannak adott írásbeli kérdésére. Ebben többek között az áll: „…Nagykőrös Város Önkormányzat részére, Földi László országgyűlési képviselő úr közbenjárására biztosított forrást az ingatlanvásárlásra.” Sebestyénné Angyal Zsuzsanna azt is hozzátette: „Büszkék lehetünk rá, hogy ilyen országgyűlési képviselőnk van.” Zágráb Nándor válaszában nem kevesebbet állított, mint, hogy Földi Lászlóra ő helyezte a nyomást.
Dr. Czira Szabolcs polgármester hozzászólásában többek között elmondta: A képviselő-testület elé hozom ezt a döntést. Augusztus 23-ig kell választ adni, hogy ezt az összeget elfogadjuk-e. A heti hazug, könyvelő aláírásával leírta, hogy itt mutyi történt. Valami nagyon okos ember észrevette, hogy a Kormány döntött 162 millió forint címkézés nélküli odaítélésére és a Zágráb leírja, hogy másra akartuk költeni. Hát miért költöttük volna másra? Itt fogunk most dönteni, hogy mire költjük. Javaslatot teszek arra, hogy a strand visszavásárlására költsük. Ennyire egyszerű. Most is hazudott egyet, hogy másra akarjuk költeni. Nem akarjuk másra költeni. A strand visszavásárlására szeretnénk és a felújítás után a strand kinyisson.
Majd később arról is beszélt a polgármester Zágráb fölszólalására reagálva: Én csak szeretném emlékeztetni arra, hogy ön olyanokat mondott, írt, állított, amikből semmi sem igaz. Ön olyan játékot játszik ebben a városban, hogy csapjunk be mindenkit és akkor majd magára szavaznak. (…) Ön azt írja egyik facebook bejegyzésében, eltűnt a nagykőrösi strand. Hát nem tűnt el itt van és reméljük, hogy a kőrösiek örömét fogja szolgálni. Azt írja, eltűnt a környékék legjobb piaca. Most már észrevehette ön is, mert odajár aláírásgyűjtésre, hogy mégis csak van piac. (…) Ön azt mondta korábban, hogy eladjuk a piacot. Nem adtuk el. Azt mondta, eladjuk a zeneiskolát. Nem adtuk el. Azt mondta, eladjuk a szülőotthont. Nem adtuk el. Azt mondta, eladjuk a Gyopár úti garázssort, valamilyen áruházat építünk. Az sem volt igaz. Tehát, amit ön itt össze-vissza hazudozik, abból látja mindenki, hogy ön egy notórius hazudozó. Ön egy notórius hazudozó, sok igazat még nem mondott. (…) Én azt gondolom, hogy amit ön megvalósít ebben a városban, a mérhetetlen hazudozás és a mérhetetlen gyűlölet, az nem egy pozitív jelenség.
A képviselő-testület végül 10 igennel támogatta a vissza nem térítendő 162 millió forintos támogatás felhasználását, melyet a nagykőrösi strandfürdő 7919 m2 területű ingatlanának megvásárlására kívánja fordítani.

További részletek itt olvashatók…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...