[layerslider id="49"]

54 Comments

 1. 24

  Erika

  Nem volt itt semmi “okosban”, én forint hitelt akartam felvenni, de a bank nem ajánlotta, mert hónapokig tart az elbírálás és akkor sem biztos hogy megkapom, inkább deviza hitelt kérjek. Meg is kaptam amennyire szükségem volt, a hitelkérelem beadásától számított egy héten belül a számlámon volt a pénz.

  Reply
 2. 23

  Geszti Elekné

  Sajnos ,nagyon sok áldozatta van szerintem deviza csalásnak ! Még nincs vége a behajtók tovább törvény segítsségével folytatják az uzsorát ! Valakik jól járnak nem számít mennyi vér tapad a kezzükhöz !

  Reply
  1. 23.1

   szaboeva

   Nagyon igazad van, és még mindig szabadlábon van ez a mocskos orsós, és tolvaj csapata!!! Szégyenei ők az országnak világnak!!! Tudomásom szerint több,mint 4 ezer devizás lett öngyilkos!!! És ez a mocsok, tolvaj orsós nem segített nekik Matolcsyval, hogy ne történjen mindez meg!!!

   Reply
   1. 23.1.1

    Jóska

    Tudja-e, hogy hány libatenyésztő? Gordonka miatt? Azok még meg is dolgoztak a pénzért. Mi az, hogy “szabadjábon van a mocskos orsós”? Magácska pedig még otthon? Ditatura van a kék kendősök szerint! Csak szólok! Jövőre 3/3-ad lesz!

    Reply
    1. 23.1.1.1

     Gergely

     Hülye vagy-e vazze jóska, de nagyon? 🙂

     Reply
    2. 23.1.1.2

     Attila

     Egy-kettő, de azok sem a Bajnai miatt! Minden pert megnyert azok ellen, akik azzal vádolták, hogy miatta lett öngyilkos pár tenyésztő.

     Reply
 3. 22

  portschy.t@gmail.com

  Valami embertelen, amit Orbán kormánya művel! Amíg egy-két százalékot milliárdokkal kitömnek, a töbieket magukra hagyják a gondjukkal.

  Reply
 4. 21

  Veronika Bakos

  A ‘ tettes és gyilkos” pont, hogy a kormányoldalon pöffeszkedik, talán utána kéne olvasni!

  Reply
  1. 21.1

   szaboeva

   Veronika – nálad a pont, a némely agyament még ezt a mocskos, tolvaj, farkát birizgáló orsóst élteti.. szégyen!

   Reply
   1. 21.1.1

    jóska

    Évike, magácska rettenetes bunkó.

    Reply
    1. 21.1.1.1

     Gergely

     jóska, bújj vissza a birkák közé az akolba, azt bégessél inkább, ahogy szoktál. Több értelem jön ki belőled azzal 😉

     Reply
 5. 20

  Bordás Huba

  Én tudok ebben segíteni de most a csaladtagok lelkiállapotára való tekintettel ha lehet tegyük későbbre köszönettel B. H. 9

  Reply
 6. 19

  Ferenc Dézsi

  Járai volt jegybank elnök . A fidesz utasitásait követte .Magasan tartotta az alapkamatot , és igy az emberek az alacsony kamatozású deviza hitelhez folyamodtak , sajnos vesztükre ! Orbán 11 év alatt rendezhette volna ezt a tragédiát , de nem teszi a mai napig !!€€

  Reply
 7. 18

  Nándor

  Az MNB negyedévente stabilitási jelentésekben tájékoztatta a pénzügyi szolgáltatókat.
  Idézetek a 2004 júniusi stabilitási jelentésből:

  “Feltételezhetôen a hitelfelvevôk egy jelentôs része a jelenlegi költségeket tekinti elsôdlegesnek, az addicionális kockázatokat (kamat, árfolyam) nem veszik kellôen figyelembe. […] A devizában eladósodó háztartások számára a törlesztôrészlet megugrásának esélye nem negligálható kockázatot jelent. […] Feltételezésünk szerint, melyet a banki tapasztalatok is alátámasztanak, hitelfelvételkor a hiteligénylôk egy jelentôs része elsôdlegesen az aktuális kamat- és árfolyamszint melletti hitelköltségek havi mértékének ismeretében dönt, és jellemzôen – az addicionális kockázatok mérlegelése nélkül – azt a konstrukciót választja, melynek havi törlesztése a legkisebb. […] Ha negatív sokk nem következik be, és az adós valami más okból nem teljesít, akkor a nagyobb fedezet alacsonyabb veszteségrátát és ezen keresztül nagyobb banki profitot eredményezhet. Viszont a devizaalapú hitelezés esetleges térnyerése érzékenyebbé teszi a bankrendszert a külsô sokkokra, melyek egyszerre nagyszámú hitel bedôléséhez vezethetnek. A fedezetek viszonylagos homogenitása miatt, fedezetértékesítési nehézségek adódhatnak,
  mely a veszteségráta megugrását válthatja ki. Ennek a kockázata – például a fedezetek diverzifikációjával (pl.életbiztosítás is bevonásra kerül) – csökkenthetô.”

  Tehát az MNB intelmei szerint a banki veszteségráta életbiztosítás bevonásával csökkenthető.
  Ugye milyen figyelmesek voltak? Remélhetőleg a bíróság értékelni fogja!

  Doktor Úrnak legyen könnyű a föld! Részvétem a hozzátartozóknak!

  Reply
 8. 17

  F Zsolt dr

  Nagyon szomorú történet, a tettes és gyilkos most is ott ül a parlamantben ellenzéki sorokban, a nevét nem mondom ki. A történet rövide nayyi hogy elképesztő mennyiségű külföldi kockázati tőke ömlött a 2010-es évek előtt az országba, nagyon jó kamattal államkötvényt vettek, nevezzük agyszerűen őket külföldi bankok magyarországi leánybankjainak. Egyetlen kockázati faktor a forint árfolyam megcsúszása volt. Annyi történt csupán hogy ezt a kockázati tényezőt átterhelték a lakosságra devizahitel formájában. Magyarul amit elveszítenek esetleg a forint árfolyam romlásán azt a lakosság majd a devizában jegyzett hiteleivel kipótolja. Az a naív kérdés hogy a jegybank miért hagyta? Hát azért mert ő is benne volt a buliban.

  Reply
  1. 17.1

   szaboeva

   F. Zsolt óriási tévedésben van!! A deviza hitelt orsós hozta be az országba, Matolcsyval közösen!!! hogy jól járjanak a bankok, és ők is!!! Utána kellene olvasni!!! Tudja a net – és a Google a barátunk!

   Reply
   1. 17.1.1

    jóska

    Amennyiben Dr Orbán Viktor neked te idióta orsós, te pedig egy mocsopk baloldali vagy.

    Reply
   2. 17.1.2

    Jóska

    Nem kell felvenni 48 milliót!

    Reply
 9. 16

  Szegedi László

  Részvétem a családnak

  Reply
 10. 15

  Szabo Béla

  Csak azoknak ,akiknek nem volt mert nem kellett ! A legjobb esetben is háromszor fizetteti vissza a bank a felvett hitelt . A felvett összeg utáni szerződés semmi ugy játszottak veled ahogy akartak ! Ezt még Te okoska se láttad volna előre . Mert ezt már uzsora kamatnak sem lehet nevezni ! Bár azt vettünk volna fel ! Már rég túl vagyunk rajta és nem élvezkednek rajtunk a bankok az állam és a sok együttérző akinek nem volt,de most nagyon okos ! És most sajnos a fiatalokat is veszélyezteti hasonló helyzet !!! Moratórium ! Mi is a gyerekeinkért tettük ! és Te ? ha a gyerekeddel történik akkor is ilyen együttérző okoska leszel ?

  Reply
 11. 14

  Tamasne S.Maria

  16.4 milliora 48.5 milliotfizettunk vissza, az Avenida eg 38 milliot kovetel,a banktol kapott dokumentomot nem hajlando megmutatni,az Fhb (Takarekbank) irasban kozolte,nincs elszamolasi kotelezettsege!!?

  Reply
 12. 13

  Berczi Timea

  Elkérhetném a család elérhetőségét? Lehet tudok segítséget a hitellel kapcsolatban!
  Köszönöm!

  Reply
 13. 12

  szatekimre

  az unió elég sok felzárkóztatási pénzt adott talán ebből is lehetett volna menteni a devizahiteleseket szerintem nem azért adták hogy pár ezer ember elrabolja a Magyar néptől a befizetett adónkról akkor még nem szóltam az elnyomó kádári rendszerben hány százalék volt a kamat na ki tudja most a betéteinkért hány százalék kamatot fizetnek a bankok és hány százalékos kamatra adják a hitelt szélhámos csaló csavargók vezetik hazánkat immár harminc éve gyarmattá tették hazánkat rabszolgává a dolgos MAGYAR NÉPET

  Reply
  1. 12.1

   Jóska

   Mégis hogy gondolta? Befizetni bárki helyett is?

   Reply
 14. 11

  Mária

  Tragédia, és hányan lettek öngyilkosok,mentek tönkre házzasságok! Most nagy pofával mondja Dobrev Klára,hogy rendbe kell hozni felül kell vizsgálni,és kártalanitani kell Őket,de sajnos ezt tudjuk csak kampány fogás -nem lesz belőle semmi- nem csak az oltással tesznek el lábalól minket hanem a devizahitel,hozzásegít az ember (írtáshoz)!!!Miért nem állítják le a meglévő eljárásokat ? Aki bírósághoz ment azoknak sikerült véglegesíteni eltöröltetni a dev.hitelt,akkor a többieknél miért nincs ?Itt egy nagy csalást végeztek a bankok amiért az égatta világon senki nem felelős,hiszen embereket tesznek tönkre szándékosan????

  Reply
  1. 11.1

   szaboeva

   Mária Kedves Mária, DKlára okozott már csalódást??? amit igért nem tartotta be???? Már bocsánat 11 éve a mocskos, hazug, farkát birizgáló tolvaj van az ország élén, aki – és akik mindent elloptak! Majd akkor szidja DKlárát, ha valamit ígért és nem tartotta be!!!!! Mondjuk ez így lenne etikus, merthogy maga utálja őt – egy dolog, én pedig marhára utálom orsós – korsóst, amivé tette az országot, és az embereket!!! És csak remélni merem, hogy DKlára és az ellenzék még a térképről is lemossa a mocskos tolvaj bandát!!!

   Reply
   1. 11.1.1

    Jóska

    Kedves szaboeva! Kárika (csak így írom, nem tévedés,mert egy ……….) a napokban lengette be, hogy majd az UNIÓ-ban elintézi a devizahiteleseknek mindentia. Tessék csemegézni! Ez nem jobboldali lapban jelent meg, hanem Jogászvilágban.

    Nem ütközik uniós jogba az a magyar jogszabály, amely kimondja, hogy a devizában nyilvántartott kölcsönszerződést nem lehet teljes egészében érvénytelennek nyilvánítani az árfolyamrésre vonatkozó tisztességtelen kikötés miatt.

    Nos, akkor Kárika tényleg nem hazudik. Kösse fel a kék kendőt és ballagjon el! Egyébként felelőtlenség 48.000.000 ft hitelt felvenni. Egy egyszerű halandónak bizopnyára nem adtak volna ennyi hitelt.

    Reply
    1. 11.1.1.1

     Gergely

     savanyú a szőlő, jóska? Irigykedsz? 😉

     Reply
   2. 11.1.2

    Jóska

    Mi van UNIÓS nyugdíjjal! Ezért szavaztak rá, s így került ki az Európai Parlamentbe. Mintha ebből sem lenne semmi, s már ha ennyire nyomon követi, semmit nem hall róla a szájacskájából, akarom mondani a mocskos pofájából.

    Reply
   3. 11.1.3

    Jóska

    Téged kellene! Mi van Te is eladósodtál? Addig nyújtózkodj, amíg a takaró ér!

    Reply
 15. 10

  Józsefné Sass

  Én ezt azért megvétóznám. Én is vettem fel devizahitelt anno (szerencsére ki tudtam havonta fizetni és már december óta felszabadultam), de nem azért, mert alacsony volt a kamat. Én forint hitelt kértem, csak egyszerűen visszautasítottak, nem adtak. Mondták kb. 3-4 hónapot kell várni, míg elbírálják. Vegyek devizahitelt. Szorított az idő, költözni kellett, így felvettem a devizahitelt, amit 4 nap alatt elbíráltak és folyósítottak. Sokan voltunk így a 2006-os években. Forint hitelt nem adtak. Rohadt egy átverés….

  Reply
 16. 9

  János

  Nagyon szomorú történet, őszinte részvétem a családnak és sok erőt kívánunk!
  Sajnos a devizahiteles ügynek nincs vége, sőt… és csak reméljük, hogy ezek a tragédiák nem ismétlődnek meg az állítólag most már “fogyasztóbarát” hitelekkel, állítólagos támogatássokkal. Ha anno kijöttek volna az utcára velünk annyian, mint az internetadó miatt tették, akkor már megoldódhatott volna ez a szégyen, ami bizony ráégett a regnáló kormányra. Akkor minket hülyének néztek, pedig szóltunk, hogy ez az egész ország baja lesz. De ma is csak önámítás van… Ám legyen.

  Reply
 17. 8

  Sándor

  Már jóváhagyta a kúria is azt EU-unios döntést miszerint a svájcifrank alapú devizahiteleket semmisnek veszik és akàr tárgyalás nélkül v tárgyalással de nem kell csak a tőkét visszafizetni. Ha túlfiztetésbe van valaki akkor a tőkén felüli pénzt vissza kell kapnia!
  Szóval nem kell lemondaniuk az örökségről és a mama háza is megmaradhat ha gyorsan lépnek!

  Reply
  1. 8.1

   Janika

   Tisztelt Sándor!

   Hol lehet erről olvasni? Mert mintha a jóska féle lélektelen nimand által idézett döntést hozta volna q.5 hete az EU bírósága.
   Vagyis hogy az árfolyamrés csalás miatt még érvényesek maradhatnak a szerződések.

   Reply
   1. 8.1.1

    Jóska

    Janika! A jogászvilágban olvashatod! Amugy nimand vagy Te, Te bunkó paraszt! Mégis mit gondolsz, felveszed a több tízmilliós hotelt, s majd én fogom helyetted kifizetni!?

    Reply
 18. 7

  Era

  Szomorú ez a két komment , esetleg nem ártana alaposabban tájékozódni, mielőtt
  ilyen megállapításokat tesznek . Eltelt több mint egy évtized, rengeteg tényt tártak már
  fel. Megdöbbentő tájékozatlanságról tesznek tanúságot a kommentelők.

  Reply
 19. 6

  Katalin

  Megdöbbentő nem találok szavakat!Számunkra a legjobb állatorvos volt !Isten Önnel doktor úr!Nyugodjon békében!

  Reply
 20. 5

  Péter

  …és sajnos nemsokára jön a következő forduló, mégpedig a hitelmoratórium áldozatai!
  Ne legyen igazam, de sajnos minden esély megvan rá, hogy bekövetkezzen. Egy újabb aljas húzás segítségnek álcázva…..

  Reply
  1. 5.1

   szaboeva

   Ez így igaz Péter, ahogy írja, mert ennek a mocsok orsósnak semmi sem drága, hogy a “rászorultakat úgy húzza be a csőbe, hogy közben röhög a “pofánkba!”” A moratórium nem segítség, hanem baromi nagy átvágás!!! azért, hogy ők – és a bankok jól járjanak!!! Ehhez diploma sem kell, hogy valaki átlássa!!! Először én is belementem, aztán amikor már “gyűlt” a kamat! végre észhez tértem, és nem kértem, így is a dupláját kellett visszafizetnem a 5 hónap igénybe vett moratóriumért!!!

   Reply
 21. 4

  jean

  segítséget nem ad a magyar…csak ha valamelyik bulvár tv bemutatja…undorító népség él itt.

  Reply
 22. 3

  Katalin

  Megdöbbentő nem találok szavakat!Számunkra Ő volt a legjobb állatorvos a környéken!Isten Önnel doktor úr!

  Reply
 23. 2

  Bíró Tibor

  A deviza hitelt úgy tudom Ft-ban fizette a bank a hitelfelvevőnek. Vagyis a bank vásárolt Ft-ot akkor, amikor azt a Ft-ot kiflhitelezte az adósának. Hogyan ællt rendelkezésre annyi Ft felesleges fizetőeszköz az országban, hogy annyi devizahitelesnek Ft-ban tudtak hitelt biztosítani? Itt valami nincs rendben. A jegybank kinyomtatott annyi Ft készpénzt? És ha már Ft-ban hitelezett a bank, és Ft-ban törlesztett az adós, hogy lehetett devizában nyilvántartani az adósságot? A tartozást Ft-ban kellett volna nyilvántartani, itt a jegybanknak nagy felelőssége van, ami a mai napig nem került nyilvánosságra. Gondoljunk csak bele, ha annyi Ft- rá volt szüksége a bankoknak, hogy hitelezzenek, akkor a Ft- nak mint fizetőeszköznek nagyon fel kellett volna erősödni, hiszen Svàjci Frank, Euró, Japán jen váltott Ft-ra.

  Reply
  1. 2.1

   Toto

   Semmi köze a devizahitelnek a devizához, csak az elszámolása történik devizában!

   Reply
  2. 2.2

   Jóska

   A magyarral jellemző, hogy mindent “okosban” akar megoldani. A hitel felvételénél is az alacsony kamat motiválta, s az árfolyam változással nem számolt.

   Reply
   1. 2.2.1

    sanca

    Nem okosba hanem amikor minden tele volt, hogy CHF hitelt vegyél mert az olcsó, és a forint kamatot mesterségesen magasan tartották, akkor inkább a bankok felelősségét kellene firtatni. Pont mint manapság. Úgy vetetik fel a 30-40 milliós hiteleket, mintha ingyen adnák.

    Reply
    1. 2.2.1.1

     Jóska

     Mi az, hogy vetetik fel a hiteleket? Érdekes megállapítás. Nem kötelező!

     Reply
   2. 2.2.2

    Tina

    Jellemző ez mindenkire. Olaszok is ezt csinálják…

    Reply
   3. 2.2.3

    Laca

    Szándékosan “felejted el”, hogy akkoriban szinte nem is lehetett más hkölcsönhöz jutni, arról nem is beszélve, hogy közönséges csalás volt az egész? A családnak és érintettnek sem sajnálatra és felelősségre vonásra, mint sokkal inkább igazságszolgáltatásra lenne és lett volna már réges régen szüksége! Akkor ez meg sem történt volna!

    Reply
   4. 2.2.4

    Attila

    Anyád!? Mondhatnám, ha egyszerűen akarnék fogalmazni! Bővebben: becsaprák az embereket, te meg hülye vagy!!!

    Reply
 24. 1

  Jóska

  Szomorú történet, de 48 millió Ft hitelt felvenni elég nagy bátorság. Azon túlmenően is,ha nem ekkora kamatokkal kell visszafizetni.

  Reply
  1. 1.1

   Művészúr

   Kedves Jóska,

   Örömmel olvasom, hogy érdeklődésed eme cikk iránt fordult!

   Megjegyzéseddel kapcsolatban csak egy hozzáfűznivalóm van:

   Ha neked ebből a dologból ennyi jött le, akkor baszd meg az okoskodó primitív, tetves, szaros kurva anyádat, te mocskos, öntelt, szarfaszú, lélektelen, ostoba geci.

   Reply
   1. 1.1.1

    tothk

    Szerinted az “árfolyamgát” meg a “hitelmoratórium” költségeit ki hordja össze ? Hát a Questort ? itt idéznék (wikip)
    “kb. 60 milliárd forintnyi kártérítést első körben a bankoknak kellett befizetniük a BEVA-ba, de a törvény szerint befizetéseiket később levonhatják adójukból, tehát végső soron az adófizető lakosság állhatja a számlát”
    Jóska sem szereti ha mások hülyeségét kell kifizetnie

    Reply
   2. 1.1.2

    Jóska

    Ön milyemn művész? Baloldali? Azok ilyen tahók!

    Reply
    1. 1.1.2.1

     Gergely

     úúúú Művészúr meglehetős pontossággal definiált téged…. 😉

     Reply

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2022 Ceglédi Panoráma