4.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Egy este három házba is betörtek

A rendőrök elfogták és kihallgatták azt az abonyi párt, akik a gyanú szerint egy este alatt három szomszédos házba is betörtek Újszilváson. A lopott dolgokkal otthonosabbá kívánták tenni bérelt lakásukat-vallották. jelent meg hír a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság oldalán.

Egy újszilvási férfitól érkezett a bejelentés az Abonyi Rendőrőrsre 2021. augusztus 29-én délelőtt, mivel reggelre lesújtó látvány fogadta, házának ajtaját befeszítették, gázpalackját ellopták.
A helyszínre érkező rendőrök minden lehetséges és használható nyomot, adatot rögzítettek, az összes létező tanút felkutatták és meghallgatták. Hamar körvonalazódni látszott, még két házba törtek be ismeretlenek a szomszédságban. Mindent vittek, ami mozdítható volt, halkonzervtől a vérnyomásmérőig, hűtőtől a villanyborotváig több százezer forint kárt okozva a sértetteknek.
Az újszilvási körzeti megbízottat személyismerete nem hagyta cserben, a ceglédi nyomozók az abonyi rendőrökkel szerveztek közös akciót 2021. szeptember 2-án. A sorozatbetörésekkel összefüggésbe hozható, 34 éves O. Zsoltot és párját a 29 éves Sz. Ágnest lakóhelyükön elfogták és előállították. A pár otthonában a nyomozók kutatást tartottak, az ellopott tárgyak nagy részét megtalálták és lefoglalták.
Kihallgatásukon a terhükre rótt bűncselekményeket egybehangzóan elismerték, a gyanúsítások ellen panasszt nem tettek. Elmondták a rendőröknek, hogy közösen határoztak úgy, hogy a betörésekből megszerzett tárgyakkal teszik majd otthonosabbá és élhetőbbé bérelt lakásukat.
A párral szemben a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya üzletszerűen elkövetett lopás vétsége, és üzletszerűen elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...