15.6 C
Cegléd
2024. március 5. kedd
spot_img

Kulturális programok Jászkarajenőn

Nagy örömmel tapasztaljuk, hogy Jászkarajenő kulturális élete alaposan felpezsdült az utóbbi időben. A művelődési ház könyvtárát ismét ellepték az olvasók, folyamatosan érkeznek az új könyvek, de rendszeressé vált és folyamatosan fejlődik a helyi aerobik közösség is.
A nyár legnagyobb dobása egyértelműen a Kara?Oké! nevű rendezvényünk volt, amivel a karai búcsút szerettük volna gyermekeink számára megmenteni a lassú, de visszavonhatatlan pusztulástól. A kísérlet remekül sikerült. Az új helyszínen megrendezett búcsú már nem csak egyszerűen búcsú lett, hanem túllépve a hagyományos falunapi kereteken olyan fesztiválhangulatot sikerült teremteni, amelyhez foghatót ebben a faluban még nem élhettünk át eddig. Egész nap hömpölygött a tömeg és mire eljött az este, településünkön eddig nem látott létszámú nézőközönség tombolt az esti nagykoncerten.
Ősszel folytatódnak a kulturális programjaink. Intézményünk idén sem feledkezik meg az Idősek világnapjáról. Egy késő délutáni ebédre invitáljuk az idősebb lakosságot, ahol a finomságok mellett műsorral és sztárfellépővel is kedveskedünk a szépkorúaknak.
A Magyar népmese hete rendezvénysorozat keretében változatos programokkal, diavetítéssel, mesefelolvasással, közös mesenézéssel és igazi, élő bábszínházzal várjuk a legifjabbakat, de természetesen mindenki mást is, akik szeretik a mesék világát.
Már az ősz folyamán el fogunk indítani egy klasszikus, rendszeres író-olvasó találkozót, amelynek keretein belül az ország legismertebb íróit hozzuk el olvasóink számára.
Az adventi időszakra is készülünk különféle aktivitásokkal Nagy Imre tisztelendő atya együttműködésével. Nagyon aktív Facebook és Instagram oldalainkon igyekszünk mindig minden információt, képeket, videókat közzétenni minden kedves követőnk számára.
Nagyon sok tervünk van még, de a nagyobb programok között is a legfontosabb üzenetünk az, hogy tudassuk, hirdessük látogatóinknak, hogy a művelődési házunk és könyvtárunk mindenki számára nyitva áll és a kultúra mindenkié!
Dombóvári István intézményvezető

***

Dombóvári igazgató úrral a 24.hu készített interjút, miután a a jászkarajenői művelődési ház igazgatója lett. A cikk itt olvasható…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...