9.1 C
Cegléd
2024. március 13. szerda
spot_img

Tábori élet a Kossuth Művelődési Központban

A Kossuth Művelődés Központ évről-évre számos táborral várja a gyermekeket.  Az idei évben sem volt ez másként. A már többéves hagyománnyal rendelkező Népi Kézműves, Népi Hagyományőrző, Képzőművészeti Alkotó, Néptánc, Kockázó Kalandok, Bringás Kalandtábor mellett újdonságokkal is vártuk az érdeklődőket. Ilyen volt a Média és a Kossuth Katonái elnevezésű táboraink. Összesen 13 tábort indítottunk, amely 249 gyermeknek biztosított élményekkel teli programot.

Táboraink tematikáját úgy állítottuk össze, hogy a felhőtlen kikapcsolódás mellett játszva szerezzenek ismereteket a résztvevők. Nagy népszerűségnek örvendenek azok a táborok, melyek a népi mesterségek, néptánc és az alkotás örömének megismerésére irányulnak. A minőség és a valódi tartalom nagyon fontos számunkra, ezért táborainkba szakmai vezetőket is bevonunk. A programjainkon például ellátogattak Nagy Gyula fazekas műhelyébe, de megcsodálhatták az abonyi Református templom festett mennyezet kazettáit, ahol a helyszínen vázlatokat készítettek később pedig megfestették azokat. Néptánc táborunk zárásaként, Borgya-Réfi Ildikó és Nyújtó Máté közreműködésével a gyermekek a Kossuth téren mutatták be az elsajátított táncokat.

A legkisebbek kedvence a Kockázó Kalandok táborunk, melyre olyan nagy érdeklődés volt, hogy három turnust szerveztünk. A kicsiket több ezer tematikus legoval vártuk, így mindenki megalkothatta kedvenc meseszereplőjét, meséjének díszletét vagy kedvenc járművét.

Az újdonságnak számító Média táborunkban a kreativitásból nem volt hiány. A résztvevők a hét folyamán megismerhették a rádiózás, televíziózás, újságírás és nyomdai élet fortélyait is. A hét legizgalmasabb eseményére a Szolnok Tv stúdiójában került sor, ahol „élesben” is gyakorolhatták a tanultakat a résztvevők. Továbbá ellátogattunk a ceglédi Mária Rádióba, a Cegléd Rádióba és az Apáti nyomdába is.

Az idén először szervezett Kossuth Katonái táborunk leginkább a fiúknak szólt, melynek nem titkolt célja, hogy egy hagyományőrző közösséget neveljen ki. A tábor szakmai vezetője, Szkenderovics Zoltán hagyományőrző százados volt, kinek szavait csak úgy itták a kis katonák. Az öt nap alatt felidézték egy 48-as katonai tábor hangulatát, életét. Volt zászló felvonás, lövészet, ágyútöltés, még ólomkatona festés is.

Az örökmozgó és sportokat kedvelő gyerekek sem unatkozhattak nálunk. Kaland és Bringás Kalandtáborunkban sok mindent kipróbálhattak a kalandra vágyók. Programjaink része volt a lovaglás, íjászkodás, strandolás, gokartozás, judozás, trófea bemutató és megismerhették Dömét a vadászkutyát is. Bringás táborunk sajátossága, hogy nagy hangsúlyt fektettünk a helyes közlekedés elsajátítására, melyet évek óta a Ceglédi Rendőrkapitányság segítségével valósítunk meg.

Várjuk szeretettel a gyerekeket jövő évi táborainkba, és ígérjük, a nyár nem telik el izgalmas játékok és programok nélkül! Kockázó Kalandok táborunk már az őszi szünetben is várja a kicsiket!

Détári-Lukács Ágnes

 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan fejleszti a logikus gondolkodást a pasziánsz?

Az ingyenes online pasziánsz mindig is népszerű választás volt...

8 tipp, hogy az esküvőd életed egyik legszebb napja legyen

Minden bizonnyal görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő...

Lépcsőzés az egészségért

2024. márciusát kórházi Egészségfejlesztési Irodánk kezdeményezésére a „Lépcsőn járj,...

Lapáttal verte a szomszédját

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat...

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török...