6.2 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Ezren éneklik el egyszerre Abony dalát

Rekordkísérletre készülnek Abonyban a főtéren, ahol szombaton 17.00-kor a tervek szerint ezren éneklik el egyszerre Abony 150 éves dalát.

A Pest megyei Abonyban jeles évfordulót ünnepelnek 2021. szeptember 25-én. Idén 150 éves ugyanis Kodály Zoltán gyűjtése, a „Sej, Nagyabonyban” kezdetű dal, ez alkalomból Abony főterén mintegy 1000 gyermek, diák és felnőtt énekli majd egyszerre a híres, és az abonyiaknak oly kedves népdalt, írja az abony.hu.

Megvédjük értékeinket, őrizzük őseink emlékét – vallják az abonyiak, akik végtelenül büszkék két tornyukra, és arra a versikére, melyet Kodály Zoltán zenésített meg, Abonyi Lajos népköltés gyűjtésének nyomán. A dal közös eléneklése egyben az abonyi közösség összetartásának jelképe is, ezen túl a határokon átívelő magyar népzene szeretetét, a magyarok összetartozásának érzését is szimbolizálja. A Városháza körül a közös éneklés után színes programkavalkáddal ünneplik az abonyiak a „Sej Nagyabonyban” dal évfordulóját.

Egy évvel ezelőtt a „Sej Nagyabonyban” dalnak elkészült egy modern, fiatalos verziója, melyhez remek videoklip is társul. A sokak által látott videóban fiatalok mutatják be a két tornyot, Abony épített és természeti kincseit.

Forrás: sokszinuvidek.24.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...