4.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Lőrincz Tamás a Nemzetközi Birkózó Szövetség bizottságában

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Lőrincz Tamást beválasztották a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) sportolói bizottságába. A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint a sportolói bizottság új összetétele a vasárnap zárult oslói világbajnokságon induló versenyzők szavazatai alapján alakult ki. A 663 versenyzőből 397 adta le voksát és a tokiói játékokon a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában aranyérmes Lőrincz Tamás a legtöbb szavazattal, 189-cel került a testületbe. A szabályok szerint a héttagú bizottságban minden földrészt legalább egy sportoló képvisel, illetve minimum két nőnek is helyet kell kapnia benne. A 2019-es világbajnokságon győztes, négyszeres Eb-első magyar klasszis mellett a japán Szuszaki Jui, az örmény Arszen Dzsulfalakjan, az iráni Hasszan Jazdanicsarati, a Costa Rica-i Maxwell Lacey Garita, a nigériai Blessing Oborududu és az ausztrál Jessica Lavers-McBain került a grémiumba.

Lőrincz Tamást a napokban egyéb hivatalos elismerés is érte: a BHSE vezetése ünnepélyes keretek között köszöntötte a tokiói olimpián és paralimpián sikeresen szereplő versenyzőit, és a ceglédi születésű birkózót a Magyar Honvédség Sportszázadának tagjaként főtörzsőrmesterből századossá léptették elő.

Magyar katonáknak tartottak továbbképzést az olimpikon Lőrincz testvérek, akiktől a Sportszázad tagjai, valamint a Magyar Honvédség testnevelői és a rendészek tanulhattak, leshettek el fogásokat kedden a szentendrei MH Altiszti Akadémián.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...