10.9 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Agydaganatos kisfiú kezelésére gyűjtenek

Egy nagykőrösi kisfiú életben maradása a tét, miután kiderült: rosszindulatú, nem műthető agydaganattal küzd. A mindig mosolygós, 7 éves Botond méltósággal, hősiesen viseli súlyos betegségét, amelyből csak egy kölni, igen költséges immunterápia jelenthet kiutat. A személyre szabott, kombinált immun-, vírus- és hőterápiára Boti alkalmas a véreredmények alapján. – írta meg a blikk.hu.
„A CsodaCsoport Alapítvány napok óta gyűjt a gyermeknek annak érdekében, hogy megkaphassa az életmentő külföldi terápiát. A cél 12,7 millió forint. A gyűjtés jövő keddig tart, a kisfiúnak ugyanis mihamarabb bele kell vágnia a kezelésekbe.
– Boti január negyedikén, az óvodából hazajövet lett először rosszul. Nagyon szédült, fájt a feje, ezért a háziorvoshoz fordultunk, aki beutalta a kórházba. A vizsgálatok ott derítették ki, hogy Botinak agydaganata van, ami nem műthető – kezdett bele fájdalmas történetükbe Vargáné Fehér Nikoletta, a gyermek édesanyja.
Az orvosok nem biztatták sok jóval a családot, Botira vizsgálatok sokasága, sugárkezelés és kemoterápia várt. Bár úgy tűnt, hogy javul az állapota, egy júliusi vizsgálat azt igazolta: a daganat egy centit nőtt a kezelések ellenére. Botinak van egy 11 éves bátyja, Máté és egy 4 éves öccse, Dávid. A szülők mellett ők jelentik a fiúnak a legnagyobb támaszt. A daganat elsősorban a mozgásszervrendszerre van hatással, emiatt a fiúcska csak segítséggel tud járni.
A szülők nem adják fel, bíznak a kisfiú felépülésében. Mivel itthon már nincs olyan elérhető terápia, ami segítene Botinak, egy kölni klinikához fordultak segítségért. A külföldi orvosok szerint még van remény, egy Botitól vért vettek le, az eredmények alapján pedig alkalmasnak találták a kezelésre.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...