12.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Rókák garázdálkodnak a Budai úton

Rókák garázdálkodnak a baromfiak között Ceglédtől kezdve a Budai úton végig. – tette közzé a Szomszédok egymásért Ceglédi Öregszőlő lakó-üdülőövezet csoportban egy ottani lakos, akinek több mint 20 tyúkját és kakasát vitte el a ragadozó. A ceglédi lakos szeretne valamit tenni a jószágállomány megmentése érdekében, ezért felhívást tett közzé, amelyben érintetteket keres, kinek van hasonló tapasztalata.
A felhívás halló fülekre talált, sokan jeleztek vissza hasonló tapasztalatokról. A Budai úton a Fürdő út környékén, a Folyondár utcában, a Szakátsy utcában, Ölyv utcában, Külső-Budai úton is garázdálkodtak a rókák. Kabak utcában van, akinek 40 szárnyast vitt el „Róka koma”. Többen kamerán, vagy a valóságban, akár fényes nappal látták az erdei ragadozót, csapatostul is.
„Laska utcába is láttam hármat szaladgálni, este volt már. Hála Istennek hozzánk a kutyák miatt nem tudnak bejutni, de őszintén sajnálom a többi gazdát, hiszen megtizedelik a jószagállomanyukat.” – írta egy hozzászóló.
A megoldás viszont nem egyértelmű, mert mint a felhívásban szerepel nehéz hivatalos úton tenni valamit, „mert a vadásztársaság – úgy tudom – lakott övezetre hivatkozással nem tesz semmit”. Van, aki arról írt „ne a rókák meggyilkolása legyen a cél, hanem más humánus megoldás keresés”. Egy tapasztalat szerint az élő csapda viszont nem működik, a kamerán látható, hogy simán elsétált mellette a róka. Más valaki viszont azt gondolja inkább „kétlábú rókák járnak”, egy banda, ami csak baromfikat lop.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....