10.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Abony megvásárolta a Nagyerdőt

A közelmúltban zárt ülésen tárgyalta az abonyi képviselőtestület a „Nagyerdő” megvásárlására készített polgármesteri előterjesztést. A mintegy 20 hektár területű erdő egykor a városi rendezvények közkedvelt helyszíne volt és nagyon sokak számára a mai napig is kitűnő erdei kirándulóhely.

„A terület tulajdonosa a felszámolás alatt lévő József Attila Agrárszövetkezet volt, ennek ellenére sokszor csak az illegális fakivágások és a szemétlerakások kapcsán hallottunk róla. Az önkormányzat most határozott lépést tett az erdő megmentése érdekében. A képviselő- testület egyhangú döntést hozott arról, hogy a Szövetkezet felszámolási eljárásán megvásárolja és városi tulajdonba veszi a „Nagyerdőt”. A napokban lezárult folyamat végén biztossá vált, hogy megköthető a szerződés, így megnyílt a lehetőség a vételi szerződés aláírására. A 19.942 ha területű erdőért 26.990.000.-Ft vételi árat fizet az önkormányzat.” – adott hírt az abony.hu.

– A „Nagyerdőhöz” sok emlékkel és élménnyel kötődik a város lakossága. Emellett a zöld környezet fejlesztése érdekében az erdő megmentése, megtisztítása és óvása közös feladatunk. A városi tulajdonba vétellel lehetőségünk lesz arra, hogy a jó gazda gondosságával biztosítsuk a „Nagyerdő” jövőjét és újabb rekreációs zöldterületet alakítsunk ki a lakosság számára. Az elkövetkező időszakban várunk minden segítő ötletet és segítő kezet a közös munkához. – tette hozzá Pető Zsolt polgármester.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...