7.3 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Fejlesztések az Unghváry-ban

Immár második éve tart a Szakképzés 4.0 stratégia keretében szervezett oktatás a technikumi illetve a szakképző iskolai rendszerben, melynek egyik fő célja hosszú távon a szakemberhiány megszüntetése, a szakmatanulás presztízsének helyreállítása, a szakképzés vonzóvá tétele.

Ennek egyik eszköze, hogy minden – a szakképzésbe belépő – tanuló ösztöndíjat kap, majd szakképzési munkaszerződéssel, komoly anyagi juttatás mellett duális képzésben folytatja szakmai tanulmányait.

Jól felszerelt, szép iskolánk a Ceglédi SZC Unghváry László Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola és az itt tanulható szakmák eddig is igen népszerűek voltak, mind a kereskedelem, mind a turizmus-vendéglátás ágazatban vonzó karrierlehetőséget, biztos megélhetést nyújtanak. A Ceglédi Szakképzési Centrummal közösen kiemelt figyelmet fordítunk a technológiai fejlesztésekre és olyan beruházásokat hajtunk végre, melyek tovább növelik a tanulók motivációját, hogy nálunk tanuljanak. Mivel több olyan új szakmai tantárgy is megjelent a megújult szakképzésben, melynek keretében számítógépen dolgoznak a tanulók, egy új informatikai szaktantermet rendeztünk be új gépekkel, monitorokkal. A kor követelményeinek megfelelő falitáblákra cseréltük a tantermek tábláit és egy jó minőségű színes fénymásolót is beszereztünk – ezek mind a tanulók sikeres felkészítését szolgálják.

Az igényes, kulturált környezet biztosítása érdekében az elmúlt évben felújított férfi vizesblokk után idén a női oldal is megszépülhetett, mely a kapcsolódó vezetékhálózat cseréje miatt több tízmillió forintba került. Megszépült az iskola kerítése is, ez utóbbira több, mint 7 millió Ft-ot fordított a fenntartó. 2021-ben összesen közel 52 millió Ft értékű felújítással, beruházással biztosítjuk, hogy vonzó szakképzési környezetben tanulhassanak diákjaink.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...