4.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Járványügyi hírek a polgármestertől

Dr. Csáky András polgármester a közösségi oldalán tett közzé járványügyi híreket. „Jelentősen terjed a járvány városunkban. A ma reggeli jelentés szerint 174 főre emelkedett a járványügyi elkülönítés alatt álló, azaz igazoltan beteg, otthonában tartózkodó beteg honfitársunk száma. Egy héttel ezelőtt még csupán 90 fő volt érintett. A város honlapján (cegled.hu) minden nap olvashatóak a járványüggyel kapcsolatos adatok.
Friss hír: „A települési fertőzöttségi adatok megismeréséhez fűződő közérdek jelentős, a számok ismerete szükséges mind a polgármestereknek, mind pedig a lakosságnak ahhoz, hogy a járvány elleni védekezésüket illetően megalapozott döntéseket tudjanak hozni, írja a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) a honlapján olvasható legfrissebb közleményben.” Várjuk az ezzel kapcsolatos adatokat, ha megkapjuk, haladéktalanul közzé tesszük.


Többen jelezték, hogy más településeken a polgármester bizonyos szigorító intézkedéseket hozott, elsősorban a maszkviseléssel kapcsolatban. Nincsen törvényi felhatalmazásunk ilyen rendeletek kiadására. Legfeljebb kérhetjük a lakosságot, hogy bizonyos szabályokat tartsanak be. Ezúton kérek mindenkit, hogy zárt térben (vásárlás, kulturális esemény stb.) viseljen maszkot. Továbbá változatlanul nagyon fontosnak tartom, hogy aki még nem oltatta be magát éljen ezzel a lehetőséggel. Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!!!”
– írta a polgármester.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...