12.9 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Felújítják a gimnáziumot

Kiírta a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. a közbeszerzést a Kossuth Lajos Gimnázium felújítására, így hamarosan elkezdődhet az épület rekonstukciója. – adott tájékoztatást Földi László országgyűlési képviselő a közösségi oldalán.
„Az iskola rekonstrukciója során megújul az épület külső homlokzata, a tetőfedés, bádogos munkák, lécezés cseréjére kerül sor, az épület hátsó lépcsőházai feletti két torony az eredeti
terveknek megfelelő geometriában visszaállításra kerül.
A homlokzati és belső nyílászárók cseréjére kerül sor. Az örökségvédelmi szempontból értékes nagy méretű nyílászárók (pl. bejárati ajtó-csoport) felújításra kerülnek.
Az udvarban található tornatermi szárny építészeti megjelenése megújul, új homlokzati megjelenést kap, új PVC tetőszigetelés készül. Az épület lapos tetején napelemek kerülnek elhelyezésre megújuló energiaforrás biztosítására.


A felújítás során az épület új gépészeti, elektromos és gyengeáram rendszert kap. Az épület tartószerkezetei a szükséges helyeken megerősítésre, módosításra kerülnek. Új lift és akadálymentes rámpa kerül kialakításra, a padlástérben hőszigetelt gépészeti helyiségek kerülnek kialakításra. Az épület valamennyi külső és belső burkolata megújul. A tervezés során a meglévő épület helyiségeinek elrendezése és rendeltetése nem változik, csak a lift beépítésével összhangban módosul. Az épületben új tűzjelző, riasztó és informatikai rendszer épül ki, továbbá a meglévő falitűzcsap rendszer kibővítése történik meg.” – számolt be a képviselő.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....