10.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Jubileumi évkönyv az ipartestületről

A Cegléd és Térsége Ipartestület 135 évét öleli fel az a jubileumi évkönyv, melynek bemutatóját december 4-én délután tartották a Kossuth Művelődési Központ kamaratermében. A megjelenteket a szervezet elnöke köszöntötte: – Egy évet tűztünk ki, de 5 évet kellett várnunk erre a könyvre és örülünk, hogy sok-sok munkával végül létrejöhetett – mondta el Spindelbauer Attila.

A bemutatón Skribek Pál, az Ipartestületek Pest Megyei Területi Szövetségének elnöke méltatta a kötetet és a helyi ipartestület munkáját. Mint elmondta: „Jó példa Cegléd az iparosok előtt, mert ebben a városban az iparosok együtt dolgoznak az önkormányzattal, a fiatalok együtt dolgoznak az idősekkel az Ipartestületi Székház felújításában és a ceglédi hírekről, sikerekről szóltak az országos ülések is.” A megyei vezető elmondta azt is, hogy Spindelbauer Attilával közösen állnak ki a helyi érdekekért, amely időnként az országos szervezetben feszültséget kelt. Hozzátette: kezdeményezik, hogy a ceglédi ipartestület is szerepeljen a megyei értéktárban, ahogy ez Érden már megtörtént.

A bemutatón Szatmári Gábor régi iparosokról irodalmi idézeteket hozott Koltói Ádám válogatása alapján. Az évkönyv anyagát összegyűjtő és szerkesztő Szente Renáta pedig ismertette a könyv felépítését. A könyvbemutatón Kis Attila Andor és Szebeni Szilvia működtek közre énekkel.

A kötet megvásárolható: a Cegléd és Térsége Ipartestület székházában hétköznap 8-12 óráig, a Széchenyi úti Marika Mini Marketben és a Tourinform irodában.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...