20.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Arany Rózsa díj – Hírek Nagykőrösről

Régiós Arany Rózsa minőségi díjat érdemelt ki Nagykőrös az idei Virágos Magyarország versenyen. Budapesten, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campus-án tartott díjátadón dr. Czira Szabolcs polgármester és Vozárné Ragó Ildikó vezérigazgató vették át az elismerést.

Épül a Szafari Park

Elkezdődött és nagyon látványosan, jó ütemben halad a nagykőrösi autós Szafari Park kivitelezése, mely országos szinten is egyedülálló. Dr. Czira Szabolcs polgármester és dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester ifj. Richter Józseffel, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatójával járta be a területet és tájékozódott a nagyszabású turisztikai beruházás kapcsán.
Dr. Czira Szabolcs polgármester elmondta: tavasszal megnyithat a park a város polgárainak és az ide látogatóknak nagy örömére.

Teltházas Moziklub

Ingyenes filmvetítéssel és közönségtalálkozóval várt mindenkit a Kőrös Art Moziklub november 17-én, Nagykőrösön. A megjelenteket Földi László, országgyűlési képviselő köszöntötte, majd az „ELKxRTUK” című magyar politikai krimit tekinthették meg az érdeklődők. A filmvetítést követően közönségtalálkozóra is sor került, Nagykőrösre látogatott Kálomista Gábor, a Thália Színház ügyvezető igazgatója, a film vezető producere, illetve Bede-Fazekas Szabolcs, a film egyik főszereplője, aki a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli minisztert alakítja.
A filmes szakemberekkel Juhász Nándor intézményvezető beszélgetett, majd a közönség soraiból egyre-másra záporoztak a jobbnál-jobb kérdések, így megtudhattuk azt is, a tervek között szerepel a rendezői változat megjelentetése, illetve a történet folytatása is.

Köszönet tortával

Csokitortával mondott köszönetet Dr. Czira Szabolcs polgármester a nagykőrösi Arany János Református Általános Iskola és Óvoda tanulóinak, pedagógusainak, közösségének, azért a színvonalas műsorért, mellyel október 23-án, 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett az ünnepi megemlékezésen megajándékozták a megemlékezőket.
Dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester a Nagykőrösi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulóinak, pedagógusainak, közösségének, a november 4-én, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 65. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen bemutatott műsort köszönte meg tortával.

Schanda Tamás miniszterhelyettes Nagykőrösön

Nagykőrösön tartott lakossági előadást a főbb kormányzati intézkedésekről, valamint a Nagykőröst is érintő témákról, fejlesztésekről Schanda Tamás miniszterhelyettes november elején, a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központban. A miniszterhelyettest Földi László országgyűlési képviselő kérdezte a rendezvényen, melyen mások mellett részt vett dr. Czira Szabolcs, városunk polgármestere, valamint dr. Körtvélyesi Attila és Nagy Balázs alpolgármesterek.
A közel egy órás előadáson a rezsicsökkentésről, minimálbér emeléséről, a Nagykőröst és térségét érintő közútfejlesztésekről és Pest megye önálló régióvá válásáról is részletes tájékoztatást kaptak a jelenlévők.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....