13 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Hulladékfelszámolás Nagykőrösön

Jó ütemben halad Nagykőrösön a „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt keretében az illegálisan létesült hulladéklerakók felszámolása. – számolt be a nagykoros.hu. Nagykőrös pályázatát 2021. december 9-én részesítették támogatásban. Egy hét alatt nemcsak hogy elindult a megvalósítás, de több mint 50 tonna (térfogatát nézve több mint 150 m3) hulladék már elszállításra is került. A munkálatok eredményeként több mint 5000 m2 terület vált hulladékmentessé. A munkát 3 szállító és 1 rakodó munkagéppel végzik és már a hulladékká vált betonelemek eltávolításához is a helyszínre érkezett egy nagyteljesítményű munkagép. A tervezet szerint december 30-áig a végeznek a teljes munkával.
Mint ismeretes: Nagykőrös Város Önkormányzata támogatási kérelmet nyújtott be „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt I. ütem tárgyú pályázati kiírásra, amelynek célja a településeken illegálisan létesült hulladéklerakók felszámolása. A kiírók, az IFKA Nonprofit Kft. és az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a pályázatot a 2021. december 09-én támogatásban részesítette. Így Nagykőrös több, mint 39,9 millió forint támogatást nyert. A jelenlegi összegből négy külterületi helyszínen végeztetik el a hulladékszennyezés felszámolását. Ez mintegy 19 539 m2 megtisztítását jelenti.
A felmérések szerint 1200 m3 vegyes eredetű, illetve építési-bontási törmelék kerül az érintett területekről eltávolításra. Ebből 900 m3 építési 300 m3 pedig vegyes hulladék. A projekt hulladékmentesítési feladatait a KÖVA-KOM Nonprofit Zrt. végzi.

Hasonló hírek

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...