10.9 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

A ceglédi szürke

Csodálatos, szívmelengető, aranysugaras őszi napon sétáltam a Rákóczi úton. A fák szebbnél- szebb pompás, szinte rikító színű ruhába öltöztek. Felnéztem a felhőtlen, mélykék színű égre. Megtorpantam! Fejem fölé magasodott egy új, piszkos hó színű szürkés épület.

Belém vágott a felismerés, városunk egyre idősödve úgy őszül, hogy szürkül! Ezt a véleményemet megosztottam másokkal is. Elkezdtük számba venni a néhány éve felújított, vagy a mostanában elkészült épületeinket. Hamar összeállt a kép. Valakinek, vagy valakiknek éppen most egy “szürke korszaka” van. Hasonlóan a festőkhöz, akik életük során hol ilyen, hol olyan színű műveket alkotnak.

Össze is szedtünk jó néhány példát. Szürke színű a Judo csarnok, külsőleg a labdarúgó pálya lelátója, az ottani melléképületek, a Pesti úton a benzinkútig újonnan felhúzott épületek sora. Ilyen színárnyalatúak az V. tónál épülő lakóházak. Vélhetően ilyen lesz a Rákóczi úti új kézilabda csarnok is.

A felsorolásban elhangzott, egyhangú szürke színűek általában az új járdák, a Kölcsey téri ivókút környéke, a Szent Háromság szobor térkövezése, ahol időnként a síndarabokon megcsillanó fények törik meg az egyhangúságot.

Egyikünk a homlokára csapott. Nektek is feltűnt? A felújított házak egy része vetési varjú színű! Sötétszürkék és feketék. Ilyeneket lehet látni a Köztársaság úton, a Szent Imre herceg utcában, és a Penny Market tetejét is most cserélik le sötét árnyalatúra.

Lehet, most ez a trendi? Lehet idővel a ceglédi „szürke állomány” színesebben is gondolkodik, és alkot? Nekem ez a szín – és lehet, csak nekem – egy kissé unalmasnak tűnik. Viszont közismert a mondás – ízlésekről és pofonokról nem vitatkozunk!

KI

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...