14.4 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Ilyen csak egy van Cegléden!

Lajos Attila barátom a minap felhívott, hogy: Józsi bá ezt meg kellene írnod, mert ilyet még nem láttam a városban. Beszálltunk az autóba és elnavigált, hogy merre menjek.
Igaza volt: az utcán a járda és az árok közötti részen, 14-szer másfél méteres sávban gondosan ápolt zöldséges kert volt látható, ami zöldellt november végén! Lenyűgöztek a hatalmas ismeretlen kinézetű növények, a zöldségek közül csak a borsót és a zöldhagymát ismertem meg.
Bár a házba becsengettem, de nem jött ki senki, a szomszéd néni viszont elmondta, hogy ő maga is csodálja a kis veteményest.
– A szomszédaim kínaiak és onnan hozták a magokat, csodálatos és hatalmas növények nőttek belőle. – mondta a néni.
Néhány nappal később a tulajdonos elhívott beszélgetni, ami nem volt egyszerű, mert Ltang Qian még keresi a magyar szavakat. Több mint tíz éve élnek Magyarországon, most a Malomtó széli áruházban lévő éttermet vezetik.

– Apa nagyon szépen csinálja a kis kertet, de én is szoktam segíteni neki a gyomlálásban. A kertben terem borsólevél, kínai káposzta, amit madzaggal összekötöznek, koriander, kínai saláták, spenót, tök, zöldhagyma. Ha egy növényt kiveszünk fogyasztásra, akkor a helyére rögtön szórunk magot, hogy az is növekedjen. Sok locsolást igényelnek, de ilyen szép növények lesznek. – mesélte a büszke tulajdonos.
A képek november 20-án készültek, szinte hihetetlen! Sok ember elmegy a járdán mellette és észre se veszi, pedig csodálatos látvány, hogy kis területen, rendezetten, milyen sok vitaminforrást jelentő zöldség elfér. Gratulálok és minden jót kívánok a szorgos gazdáknak!

Józsi bá’

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...