15.6 C
Cegléd
2024. március 5. kedd
spot_img

Futni a hit erejével

József a nagykőrösi Arany János Református Gimnázium magántanulója. A fiatalember életében jelentős szerepe van a műkorcsolyázásnak, melyben jelentős sikereket ért el, többek közt többszörös osztrák ifjúsági bajnok volt. Immár magyar színekben folytatja a versenyzést, 2021-ben többek között Mel Gibson Passióját vitte jégre. A nagykőrösi Önkormányzati Hírek interjújából – tavalyi eredményeiről szólva – kiderül: „Budapesten két nemzetközi versenyen is jól szerepeltem. Októberben ezüstérmet szereztem, decemberben a Santa Claus Cup-on aranyat. De szívesen emlékezem a rigai, meg a celjei versenyekre. Itt felnőtt mezőnyben futottam és megszereztem az Európa-bajnoksághoz szükséges minimumpontokat. Úgy érzem, hogy most indulok el azon az úton, amiről kisgyerekként álmodtam. Ott leszek az idén a junior-világbajnokságon, az ifjúsági olimpián, felnőtt nemzetközi versenyeken, például Hágában. Magyar műkorcsolyázóként szeretném letenni a névjegyemet a világversenyeken, megmutatni, hogy érdemes volt dolgoznom, nem hiába szólt erről az életem idáig.”

Berei Mózes József életében a hite legalább olyan fontos, mint a korcsolya. Jelmondata: „Nekem egy feladatom van: futni a hit erejével és Jézus nevét dicsőíteni.”

A 2021-es Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus 52 tanúságtevője közül ő volt a legfiatalabb. „Ha beszélek Istenről, mindig lesznek olyanok, akik meghallanak és megérintem a szívüket. (…) Mikor szóltak, hogy álljak kamera elé, először ellenkeztem. Aztán mikor megtudtam, hogy sok iskolában lejátszották a tanúságtételemet, majd meghívásokat is kaptam, mert kíváncsiak voltak rám a tanulók, beláttam, hogy meg kellett szólalnom. A hitről beszélni kell, a Jóisten ezt várja tőlünk, sportolóktól is. Nemcsak edzeni kell, hanem sokat imádkozni.” – mondta a fiatal, aki azt is hozzátette a Passió jégre vitelét is ezért tartotta fontosnak:

„Életem első felnőtt nemzetközi versenyén, Lettországban nagyon meg akartam mutatni, hogy helyem van a „nagyok” között. A programom előtt imádkoztam a szállodában, az öltözőben: Uram, itt vagyok, téged akarlak megmutatni a közönségnek, adj erőt hozzá. Megkaptam, amit kértem. Ha a rövid programot nem szúrom el, dobogós is lehettem volna, sok pontot kaptam a Passióra. Aznap Krisztus győzött. Néhány nappal később Grazban még szebb dolog történt: a rövid programot csúnyán elbuktam. Anyám vert lelket belém. Azt mondta, Jézus is látszólag vereséget szenvedett a kereszthalálával, de aztán ő győzött. Pepe, fuss a feltámadt Krisztus erejével! A verseny előtt néhány órával megláttam a városban egy templomot, bementem imádkozni. A bejárat fölött egy felirat: A Feltámadt Jézus Krisztus temploma. Egy égi jelet kaptam, hogy minden rendben lesz, nem leszek egyedül a jégen. Életem kűrjét futottam. Vele.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...