3 Comments

 1. 1

  Vótjobbikos

  Egyetértek! Sztrájkoljanak! DE 2022. június 16.-án csütörtökön (az utolsó tanítási nap után!!!)!!! Amikor már ledolgozták a borzasztó évi 180 munkanapjukat!!!
  Az év nálam 254 munkanapból, azaz 2032 munkaórából áll!!!
  Van aki napi 10-12 órát is dolgozik kb annyiért mint a mélyentiszteltek. (Nem 45 percet… órát!!!) Lehet síránkozni a központosítást okolva… minden közpénzből finanszírozott területen ez történik.
  Sokan sztrájkolhatnának! Pl a Kórház több mint 100 dolgozója jan 1-től a Délpesti Centrumkórház dolgozója… vidéki bérért Pesti munkahely! (nincs cafetéria sincs béremelés, mert ők nem “egészségügyi dolgozók”)
  Fölhozhatnánk a Tűzoltókat, a Rendőröket, és még számtalan területet…
  Ismétlem… Egyetértek! Sztrájkoljanak! >>>DE 2022. június 16.-án csütörtökön!<<<

  Reply
  1. 1.1

   Engedtessék meg...

   Sztrájkolhatnak június 16 után is, de azt jobban megérezné az ország, mert akkor sok ezernyi diák továbbtanulása, jövője kerülne veszélybe.
   Kedves Vótjobbikos! A “borzasztó” évi 180 nap az tanítási nap, egy tanár munkája viszont nem csak és kizárólag tanításból áll. Ön szerint június 16 után az év végi bizonyítványok maguktól állítódnak és osztódnak ki az önszerveződő évzárókon? Az érettségiző és szakmunkásvizsgázó diákok magukat vizsgáztatják le? A tanévvel kapcsolatos rengeteg adminisztrációt fogtündérek végzik? Az éves óraterveket, tematikus terveket, munkaterveket, pedagógiai programokat szorgos hangyácskák hordják össze? A szertárakat, tananyagokat az iskola szelleme gondozza? Ön szerint mitől, kitől működik egy iskola, ha a tanárok mindössze évi 180 napban csak azért járnak be, hogy leadjanak naponta néhányszor 45 percet? Mert ma már elég tájékozatlannak kell lenni ahhoz valakinek, hogy azt gondolja, egy pedagógus csak úgy, hűbelebalázs módjára feláll a katedrára, tanít naponta 4-5x 45 percet, majd hazamegy és éli gondtalan életét.
   Nem, kedves Vótjobbikos, egy jó kőműves sem kezd úgy bele a munkába, hogy azt előtte meg ne tervezné, majd a munka átadásával el ne takarítana maga után. Pedig a fal csak hagyja magát, nincs lelke, önérzete, hangulata. Nem kell szeretni, fejleszteni, fegyelmezni, követni a haladását majd értékelni, és nem fog ellenállni az ellen, hogy építsék.
   Ön szerint egy pedagógusnak miért kell legalább 6 évet egyetemen tanulnia, majd pályája során legalább két minősítő vizsgán megfelelni, valamint számtalan kötelező továbbképzésen részt venni? Mert a legnagyobb kincseinkkel, a gyerekekkel foglalkozik! Sok múlik a munkáján.
   A vele szemben támasztott követelmények, viszont fordítottan arányosak az elismerésével. Felháborítóan hazugok azok a híresztelések, hogy a pedagógusok az utóbbi időben milyen sok fizetésemelést kaptak. A tanári béreket a kormány 2015-ben befagyasztotta, és a 10% béremelésnek hazudott összeg egy pótlék, amit véleményem szerint azért adtak, mert ciki, hogy egy kezdő tanár fizetése a minimálbért sem éri el (még így, az újabb 10% pótlék után sem), de a 20-30 éve pályán levő tanár sem keresi meg az átlagbért. Nincs cafeteria, prémium, jutalom.
   Sokszor megkapják, hogy ha nem tetszik, ne sztrájkoljanak, hanem menjenek el például lapátolni. Elmehetnének, de azzal a probléma nem oldódik meg. Ők nagyon gyorsan beletanulnának egy másik munkába, de akkor az ő munkájukat ki végzi el? Ki vállalja, hogy ezért a fizetésért tanul és tanít egy életen át, miközben minden méltóságától, tekintélyétől megfosztották? Ki lesz hivatott arra, hogy a gyerekeket rábízza a társadalom? Elmehetnének ők, de nem akarnak. Mert akkor mi lesz a gyerekekkel?

   Reply
   1. 1.1.1

    Vótjobbikos

    Ó…óóó! Nagyon fel tetszett háborodni azon, hogy valaki nem ért azzal egyet, hogy valamire is megoldás a munkabeszüntetés! Nem csak az óraadó tanár A pedagógus! Az óvónőtől a egyetemig elég széles a spektrum… Ami manapság oktatás… sőt online oktatás címén folyik az felháborító. Egy első osztályba készülő kisgyerek anyukája mesélte, hogy a gyerek iskolaelőkészítőre jár a “jutubra”… (????) és még csak ott látta a leendő tanárnéniket. Egyetemista rokon számolt be arról, hogy kell otthonról 3 kamerával vizsgázni!!! (egy szemből, egy hátulról egy a billentyűzetről küldi a képet 🙂 ) “Pedagógus” szájából hallottam, hogy szétküldte a diákjainak az XY csatorna linkjét, ahol az esztergálás tudományát jobban bemutatják mint az iskolában… és még sorolhatnám…
    Fel lehet háborodni, lehet több bért is követelni, jobb körülményeket stb…
    DE (amit fent említ), hogy a méltóságtól és a tekintélytől megfosztották volna a pedagógusokat, az nem igaz!
    A tekintélyt, és úgy a tiszteletet is kitartó munkával kivívni lehet!

    Reply

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2022 Ceglédi Panoráma