14.3 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Maszkabálban a Pimisek

Iskolánk a mindennapi életben, nem csak a korszerű oktatási programokon vesz részt, de a szakmai kihívásokat is célként tekinti. A versenyidőszak sajnos az elmúlt két évben nem tudott olyan kimagasló technikai hátteret és felkészítő munkát megkövetelni a szűkös lehetőségek végett, de  pozitív szemlélettel, a számtalan fellépési szituációba tesszük bele a szívünket és lelkünket.

Egy ilyen szívélyes felkérésnek eleget téve vehettünk részt az Ipartestület által szervezett farsangi bálon február 12-én, amelyet első alkalommal rendeztek meg és amely kimagasló kulturális élményt nyújtott a résztvevő vendégeknek és fellépőknek is egyaránt.

A téma a reneszánsz, a farsang, a báli szezon. A dátum sem épp véletlen időzítés volt, hanem egybe esett a velencei karnevál nyitónapjával. Az időzítés hozta magával a hangulat alapját és a hozzá kapcsolódó nyitótánc mondanivalóját. Elképzelésünk a következőre épült: adott egy bálterem a messzi Velencében, ahová a sok neves küldöttség mellett magyar vendégek is érkeztek. Ki-ki a saját táncát járja a bálban, a táncetikett szabályai szerint.

Első részben a bécsi keringő, aztán korabeli mosónők tánca következett. Az egész bál színvonalát a hercegi pár keringője tette felejthetetlenné, amit a koronaként eltáncolt palotás követett.

Az pedig, hogy sikerült-e elvarázsolni a nézőket a karneváli forgatagba, mindenki megtekintheti iskolánk és az Ipartestület közösségi oldalán elhelyezett videóban.

A fellépésen részt vettek a szakgimnáziumon tanuló diákok. Felkészítő pedagógusok: Nagy Éva és Izsák Zoltán Sotiris.

Izsák Zoltán Sotiris

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...