14 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Vita a vitáról

Ahogy arról korábban hírt adtunk február 4-én a ceglédi piacnál kampányolt Zágráb Nándor az ellenzék országgyűlési képviselő jelöltje és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt. Akkor Zágráb Nándor felhívást tett arra, hogy kihívja nyilvános vitára a Fidesz jelöltjét Földi Lászlót a Pest megyei 12. választókerület településein.
Néhány napja Zágráb Nándor nyílt levelet írt Földi Lászlónak a közösségi oldalán: „Ahogy azt bizonyára ön is tudja, 2022.02.04.-én az Egyesült Ellenzék rendezvényt tartott a Ceglédi Piac előtt a Dózsa szobornál. Ezen a fórumon felszólalásomban vállaltam, hogy Pest megye 12. számú választókerületének mind a 10 településén kihívom önt nyílt vitára annak érdekében, hogy az ott élő lakosság el tudja dönteni melyikünk alkalmasabb az országgyűlési képviselői feladat ellátására. Szeretném külön kiemelni, hogy a rendezvény tisztességes keretek között és hangnemben fog lebonyolódni. Magam részéről kifejezetten csak a közügyekre fogok koncentrálni, nem kell tartania a személyes ügyeit, vagy magánéletét érintő támadástól. A nyílt vitával egybekötött lakossági fórumunk első helyszíne az Újszilvási Piac előtti parkoló és 2022.02.18.-án, 15 órakor kerül megrendezésre.” – írta Zágráb.
A kihívásra Földi László is a közösségi oldalán válaszolt: „Egy demokráciában a vita hasznos dolog és döntő többségében – értelmes emberek között – eredményre is vezethet. A jelen helyzet azonban más. Aki ismer, az tudja, hogy az egészséges eszmecseréktől soha nem riadtam vissza, szeretek olyanokkal beszélgetni, akik konzekvensen kitartanak elveik mellett és érvekkel támasztják alá gondolataikat. Zágráb Nándor sajnos nem ebbe a kategóriába tartozik.
Miért vitatkozzak olyasvalakivel, aki 2009-ben azért lépett ki a Jobbikból, mert akkoriban azt szorgalmazta, hogy korábbi MSZMP-tagok ne lehessenek jelöltek, most pedig Gyurcsány Ferenc égisze alatt indul, mint jobbikos, ráadásul a szocialistákkal karöltve? Márki-Zay tényleg jól fogalmazott, az ellenzéki koalíció lefedi a fasisztákat és a kommunistákat is. Gyurcsány és csapata egyszer már bizonyította, hogyan kell becsapni a magyar embereket és végig hazudni a kormányzást. A hazugságoknak és a szócséplésnek viszont nem vagyok híve. Helyette inkább dolgozok, a választókerületemért. Ahogy eddig is tettem.” – írta a jelenlegi országgyűlési képviselő. Az ellenzéki képviselőjelölt február 22-ére Kocsérra hívta újra vitára ellenfelét.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...