16.7 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Barátja halálánál helyszínelt

Tizenöt éves pályafutása során, már több sokkoló helyszínnek is a szemtanúja volt. Ám a Ceglédi Rendőrkapitányság főtörzszászlósa állítja, egyetlen tragédia sem billentette ki őt abból a nyugalmi állapotból, ami elengedhetetlen a munkájához. Nem tudta, hogy egy anya ugrott a szerelvény elé az egyéves gyermekével, csak azt, hogy vonatgázolás történt. Arra sem készülhetett fel előre, hogy egy barátja holttestét találja meg az egyik balesetnél. Baranyi Ferenc főtörzszászlós őszintén mesélt egyik legmegrázóbb helyszíneléséről.

Baranyi Ferenc 1988 óta rendőr. Baleseti helyszínelői munkája mellett motoros járőrként is ad szolgálatot, egyszer a megyei motoros járőrversenyt is megnyerte. 1991-ben került Ceglédre. 2006-ban, már a legelső helyszínelésénél megmérte a sors, amikor egy halálos balesethez kellett kiszállnia.
– Abonyban elütöttek egy kerékpárost – emlékszik. – Szerencsére az idősebb kollégáim odafigyeltek rám, több instrukciót kaptam, hogy mit kell csinálnom. A gépkocsival lakott területen belül gázolták el a kivilágítatlan kerékpárost. Egyértelmű volt, hogy az autó vezetője hibázott.
Évekkel később egy vonatgázoláshoz riasztották, és csak az áldozatokat látva döbbent rá, hogy a nő, aki eldobta az életét, a gyerekével együtt ugrott a halálba.
– Lehet, hogy furán hangzik, de minden helyszínt szakmai szemmel látok – magyarázza. – Bármi történhet, én arra fókuszálok, hogy a szakma minden szabályát betartva végezzem a feladatomat. Ugyanez volt a helyzet akkor is, amikor egy abonyi barátom baleseténél kellett helyszínelnem.
A főtörzszászlós szavaiból kiderül, hogy aznap délelőtt még beszélt a férfival, aki egy nyári este motorral közlekedett a városban. Azonnal meghalt, amikor egy autó szabálytalanul elé kanyarodott.
– Az én fejemben ennek a balesetnek a képei biztos, hogy megmaradnak – teszi hozzá. – Persze, miután leadtam a szolgálatot, elmerengtem rajta, hogy miért pont neki kellett meghalnia. De utána tovább tudtam lépni. Nem rágódom a tragédiákon. Egyszerűen nem gondolok bele mélyebben abba, amit láttam. Ez önvédelem is. Ha fejben állandóan a helyszínek borzalmain gondolkodnék, olyan teherré válna a munkám, amit képtelen lennék letenni.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....