10.9 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Adománygyűjtés és szálláshely felajánlás

Az orosz-ukrán háború miatt valószínűleg továbbra is tömegesen fognak kárpátaljai menekültek érkezni hazánkba. A környékünkön is önkormányzatok, civil szervezetek, magánszemélyek szeretnének segítséget nyújtani számukra, ellátásukhoz hozzájárulni.
Cegléd Város Önkormányzata és ceglédi termálfürdő szálláslehetőséget, 5 db apartmant ajánl fel az ukrán háború elől menekülőknek. Ezenkívül Cegléd Város Önkormányzata gyűjtést szervez, adományokat a Családsegítő Központban (Cegléd, Pesti út. 7) lehet leadni. Elsősorban azonnali fogyasztásra alkalmas konzerveket, bébiételeket, kicsi üdítőket (rostos a gyerekeknek), csokoládét, teát, kávét, cukrot, tartós tejet, tisztasági kendőt, papírzsebkendőt és alufóliát kérnek a határmentiek.


Február 28-tól adománygyűjtést szerveznek az újszilvási Faluházában (Szent István u. 4.). Elsősorban tartós élelmiszert, higiénés cikkeket, ruhákat, meleg takarókat várnak, aki pénzt szeretne adományozni, az is megteheti a polgármesteri hivatalban. Az összegyűlt adományokat a helyi aktivistáinkkal közvetlenül a határhoz, amennyiben nagyobb mennyiség gyűlik össze, úgy a nagyobb segélyszervezetek gyűjtőpontjaihoz továbbítják.


Átmeneti szálláshelyet is keresnek egy kárpátaljai család részére Újszilváson. „Településünkön ideiglenes szálláshelyet keresünk egy 5 fős kárpátaljai család számára, akiknek barátai már találtak befogadókat Újszilváson, ezért is szeretnének községünkbe jönni. Várjuk azon lakosok segítségét, akik méltányos áron, átmenetileg szállást tudnának biztosítani – akár egy üres lakás lehetőségével – ennek a családnak.

Az ukrajnai rendkívüli helyzetből várhatóan egyre többen menekülnek el, köztük számos kárpátaljai magyar, ezért folyamatosan gyűjtjük a szálláshely felajánlásokat. Mindamellett azok felajánlását is várjuk, akik egy menekült család itt lakásával kapcsolatos költségekbe kívánnak segítséget nyújtani. (Pl. lakbér kifizetése, meleg étel előfizetés, stb.) A segítő szándékú lakosok jelentkezését a Polgármesteri Hivatal titkárságán várja az önkormányzat!” – fogalmazott dr. Petrányi Csaba polgármester a település közösségi oldalán.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...