20.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Választási visszaélések

A Pest Megyei 12. választókerület helyi választási bizottsága több választási szabálytalanság ügyében döntött az elmúlt napokban. Több jelölőszervezet sem adta le hiánytalanul az igényelt ajánlóíveket, így bírságok kiszabásáról kellett a helyi választási bizottságnak döntenie március 3-án. A Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak, a Megoldás Mozgalomnak és a Mindent a Cigányokért Fórum pártnak kell pénzbüntetést fizetnie.
Megsértette a választási eljárásról szóló törvényt a Megoldás Mozgalom. A 12-es választókerületben induló jelölt, Pásztor Éva ajánlóívein olyan személy adatai is szerepelnek, aki valójában nem adott le ajánlást rá. Erre úgy derült fény, hogy egy választó lekérte adatait arról, hol, milyen íveken szerepel neve. Mivel visszaélést tapasztalt, így azt jelentette a helyi választási bizottságnak. A bizottság döntésével eltiltotta a további jogszabálysértéstől a szervezetet.
Emellett beszámolt a bizottság elnöke arról is, hogy a Területi Választási Bizottság döntést hozott két jelölt nyilvántartásba vételével kapcsolatos fellebbezés ügyben is.
A DK által benyújtott két fellebbezést elutasították, mert azokat nem a jelölőszervezet arra jogosult képviselője nyújtotta be. A Zágráb Nándor által benyújtott fellebbezés tárgyában a TVB megállapította az abban szereplő sérelmes aláírások érvénytelenek, de akkor is elegendő érvényes aláírás marad a jelölteknek a nyilvántartásba vételre. Ezért Andriska István a Normális Élet Pártja, és Pásztor Éva a Megoldás Mozgalom jelöltje nyilvántartásba vétele is érvényes marad. (Forrás: ctv)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....