4.5 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Adománygyűjtések a menekültek segítéséhez

Nagy mennyiségben gyűjtenek Cegléd térségében is az orosz-ukrán háború miatt menekültté váló tömegek megsegítésére. A környékre érkező vagy a határ menti településeken ellátott menekültek segítéséhez éppúgy szükség van adományra, mint a háború sújtotta Kárpátalján.


Földi László országgyűlési képviselő még a múlt héten tett közzé felhívást. A képviselő a napokban számolt be a közösségi oldalán arról, hogy már elszállításra kerültek az adományok. „Nagyon hálásak vagyunk, mert pár nap alatt annyian felajánlották segítségüket, illetve hoztak tartós élelmiszereket és ruhákat, hogy az első szállítmányt útnak is tudtuk indítani a Magyar Ökomenikus Segélyszervezetnek, ahonnan azt továbbítják a rászorultaknak! Külön kiemelném a Köröstetétlenért Egyesület összefogását. Térségünk ismét jelesre vizsgázott emberségből és összefogásból! Köszönjük!” – írta a képviselő.


A Nagykőrösi Városi Önkormányzat “Szeretettel Nagykőrösről” adománygyűjtő akciója is befejeződött. „Nagy szeretettel megköszönöm valamennyi Nagykőrösi polgárnak, aki ebben részt vállalt, illetve a nagykőrösi és környéki vállalkozóknak, hogy megmozdultak és olyan sok adománnyal járultak ehhez a gyűjtéshez hozzá, hogy 3 nap alatt egy teljes nagy kamion mennyiségű árut sikerült összegyűjteni. Ez a szerelvény el fog indulni szombaton hajnalban Nyírbogátra” – mondta el dr. Czira Szabolcs polgármester az Önkormányzati Hírek újságnak.

Pető Zsolt polgármester arról írt közösségi oldalán, hogy „döntés született arról, hogy a Köztársaság utcában található önkormányzati tulajdonú ingatlanokat jelölik ki első körben az Ukrajnából érkezők elszállásolására. Két épület is alkalmas erre: az Idősek Napközi Otthona, illetve a jelenleg civilek által használt korábbi tűzoltósági gyűléseknek helyet adó ingatlan. Amennyiben ezek betelnek, szükség lehet a Városi Sportcsarnok fenti termének használatára, illetve új helyek megnyitására. Fekvő alkalmatosságokat, hálózsákokat, takarókat beszerez az önkormányzat. Biztosítani kívánjuk a tisztálkodási és mosási lehetőséget is. Fentiek mellett vélhetően szükség lesz a hozzánk érkező embertársaink meleg étellel történő ellátására is. Folytatjuk a humanitárius gyűjtő akciót is”, melyet a Humán Szolgáltató központban gyűjtenek, de munkaidőben a Polgármesteri Hivatal és az Abonyi Lajos Művelődési Ház ügyfélszolgálatán is leadhatók az adományok, melyet a Magyar Vöröskereszt juttat el a megfelelő területekre.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....