5.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Rumkülönlegességek a regények és filmvásznak hajótörötteinek

 

Gondolkodtunk-e már azon, hogy a regényekből és filmekből ismert hajótöröttek vajon milyen rumkülönlegességre csábulnak el? Náluk melyik ital jelenthet némi gyógyírt a nem éppen könnyű helyzetükben?

Mi bizony elgondolkodtunk ezen a kérdésen, méghozzá nem is keveset! Olyannyira, hogy a feltételezéseket össze is foglaltuk, majd klaviatúrát ragadva gyorsan cikket is írtunk az ötletekből.

Robinson Crusoe

Érdekesség, hogy Daniel Defoe 1719-ben megjelenő regényét igaz történet ihlette. Méghozzá egy Alexander Selkirt nevű úriember sztorija, aki négy kemény éven keresztül élt a Más a Tierra nevű szigeten a Csendes-óceán közepén.

Robinson Crusoe előtt le a kalappal, mert a dörzsölt kalandor nem akármilyen túlélői erényeket villantott! Legyünk őszinték, nem feltétlenül lenne képes mindenki egy már süllyedő hajóroncsból fegyvereket gyűjteni, lakóhelyet építeni, szerszámokat készíteni, vadászni vagy állatokat is tenyészteni.

Talán pont ezért gondoljuk úgy, hogy a Trinidad & Tobagóból származó Plantation Original Dark rum kiváló választásnak bizonyulna a számára, hogy kicsit megpihenjen a nagy munkában.

Phillips kapitány

Szomália partjainak környékén teherhajóval közlekedni korántsem stresszmentes mutatvány. Hűen ábrázolja az ottani kőkemény valóságot a Phillips kapitány című film, Tom Hanks szokás szerint kimagasló játékával a főszerepben.

A történet egy pontján szinte elviselhetetlen a feszültség. Le mernénk fogadni, hogy egy-egy pohárnyi Bacardi Torched Cherry Rum minden érintettnek segítene enyhíteni a feszkót. Azon sem csodálkoznánk, ha szívesen kérnének még egy plusz kört.

Nemo kapitány

Egy rejtélyes mélytengeri fenevad, aki komplett őrületben tartja a matrózokat, és kegyetlenül pusztítja a hajókat? Izgalmas felütés, aminek a tetőpontján a Lincoln csatahajó is nekivág a végtelen tengernek.

Aztán a hajót vezetők óceánba zuhanása után derül ki a nagy csavar, miszerint a félelmetes bestia egy tengeralattjáró, aminek az irányítását a kissé depressziós Nemo kapitány intézi, nem éppen pozitív lelkiállapotban. Szerintünk az iDrinksnél kapható Kraken rum sokat segítene a dolgok alakulásában!

Számkivetett

Néhány Tom Hanks filmet elnézve joggal gondolja azt az ember, hogy vele együtt utazni sem repülőn, sem pedig hajón nem feltétlenül szerencsés dolog. Körülbelül el tudjuk képzelni, hogy már az indulásnál felhajtanánk egy pohár italt nyugtatóként.

Persze a Számkivetett című film főhősére még inkább ráfért volna a szíverősítő, mondjuk a Clairin Vaval Rum formájában. Nemcsak a szigeten töltött hosszú napok ideje alatt, hanem igazából a civilizációba visszatérve is.

A Clairin Vaval Rum még azok számára is egyértelmű gyógyírt jelenthet, akik teljességgel célt tévesztettek, és gyakorlatilag újabb motivációt kell találniuk az életben.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...