2.1 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Megkezdődik az M44 építése

Megkezdődnek a munkák az M44 gyorsforgalmi út M5 autópálya és Szentkirály közötti szakaszán. A szakasz megépítésével Kecskemét és Békéscsaba között teljes hosszában elkészül az M44 gyorsforgalmi út. A nyitóeseményen jelen volt Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, Földi László Pest megye 12. számú választókerületének országgyűlési képviselője, Dr. Szeberényi Gyula Tamás Kecskemét alpolgármestere, a térség országgyűlési képviselőjelöltje és Juhász Zoltán, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgató-helyettese.


A 32,2 km hosszú szakasz az 5 sz. főúton létesítendő turbó típusú körforgalommal kezdődik, mely biztosítja a csatlakozást az M5 autópályával a Kecskemét-Észak autópálya csomóponton keresztül. A szakasz elején egy egyszerű pihenőhely épül, kb. 4 kilométerre a kezdő körforgalomtól. A beruházás részeként egy különszintű csomópont épül a 441. sz főútnál, a gyorsforgalmi út a Cegléd-Szeged vasútvonal felett lesz átvezetve, valamint megépül 11 alujáró és 3 felüljáró is.

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: 2025 elejére célba érnek a munkálatok a Szentkirálytól az M5 autópályáig tartó, befejező szakaszon is. A nettó 106 milliárd forintos fejlesztéssel jön létre a teljes értékű gyorsforgalmi összeköttetés Budapesttől Békéscsabáig. Az M44 125 kilométeres főpályáját és még majdnem 50 kilométernyi kapcsolódó közutat összesen mintegy 400 milliárd forintból építjük meg az évtized közepére.

Földi László Pest megye 12. számú választókerület országgyűlési képviselője kiemelte: „az M44 ezen szakaszának megépülésével a választókerületem érintett része egy új lehetőséghez jut. Ez a négysávos út a jövőt jelenti Nagykőrös és Kocsér számára. Dél-Pest megye az elmúlt 4-5 évben nagyon sokat fejlődött az útfejlesztés terén. Az agglomeráció megtelt. A vállalkozások egyre kijjebb húzódnak. Az M44 Kecskemét és Szentkirály közötti szakasza lehetővé teszi, hogy újabb területek váljanak vonzóvá a cégek számára.”

Dr. Szeberényi Gyula Tamás a térség országgyűlési képviselő jelöltje hangsúlyozta: az M44-es autóút megépítése Magyarország, sőt a környező országok kereskedelmi útvonalának korszerűségét garantálja, egy nagy hálózatba kötve.

Juhász Zoltán, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgató-helyettese a projekt műszaki jelentőségéről számolt be.  A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a Hódút Kft. végzi nettó 106,9 milliárd forintból.

nif.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...