6.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Földi László győzött

Újra Földi Lászlót választotta meg Pest megye 12. választókerülete parlamenti képviselőjének az április 3-ai választáson. A szavazatok 98,86 %-os feldolgozottságánál Földi László az eddigi legmagasabb támogatottsággal – csaknem a szavazatok kétharmadával – kezdi negyedik ciklusát a Tisztelt Házban.

A Pest megyei 12. választókerületben az országos átlag (69,5 %) alatti volt a részvétel, a választók 64,8 %-a, 47 197 fő járult az urnákhoz.
Földi László (Fidesz-KDNP) 27 582 szavazatot kapott, így a szavazatok 59,8 %-ával eddigi legnagyobb győzelmét érte el és nyerte el mandátumát. (2010-ben a választók közül 53,83%, 2014-ben 44,05%, 2018-ban 51,64% támogatta Földi Lászlót.)

A második helyen Zágráb Nándor (DK-JOBBIK-MOMENTUM-MSZP-LMP-PÁRBESZÉD) 12 931 szavazatot, a voksok 28,03 %-át kapta meg. Bartha Barnára (Mi Hazánk Mozgalom) 3 577 fő voksolt, ami 7,75%-ot jelent. Kis Viktor (MKKP) 1 165 szavazatot szerzett, a választók 2,53%-a adott neki bizalmat. Pásztor Éva Ilona (MEMO) 485 vokssal 1,05%-ot, Andriska István (Normális Párt) 386 szavazattal a 0,84%-ot szerzett.


Földi László győzelme után először családjának köszönte meg a támogatást, majd azoknak az önkénteseknek és stábtagoknak, akik a kampány alatt segítették munkáját. A helyi képviselőknek is köszönetét fejezte ki a csapatmunkáért, valamint a választási irodának és a hivatalnak is a választás lebonyolításáért.
– Bár ez a mandátum a személyemhez kötődik, de annak örülök legjobban, hogy újra kétharmados többséget tudott szerezni a Fidesz-KDNP a Parlamentben. Immár negyedik alkalommal kaptunk bizalmat! Ez azt bizonyítja, hogy helyesek voltak az elmúlt 12 évben született döntések, amelyeket a magyar emberek érdekében hozott a Kormány. Nyilván számos hiba, gond, baj is volt ezekben, ez benne van, ha valaki dolgozik, de alapvetően a választók is úgy gondolták, hogy jó irányba tartunk. Köszönöm az aggódást, a biztatást, amit kaptam a választópolgároktól, amikor jártam a 10 települést. Mindenkinek azt mondtam, hogy el kell végezni a munkánk és utána ugyan nem hátradőlni, de azzal a tudattal továbbmenni, hogy mi megtettük, amit meg kellett. Köszönöm a választóknak, hogy értékelték az elmúlt 12 év kormányzati intézkedéseit, tudom, hogy nemcsak Fidesz-szimpatizánsok támogattak engem is. Köszönöm, hogy a választókerületben nem volt alpári stílusú a kampány, hanem meg tudtuk őrizni a nyugalmunkat, hidegvérünket. Remélem, hogy a következő négy évet is ugyanazzal az elánnal tudjuk végigvinni. – fogalmazott Földi László.


Zágráb Nándor, az Ellenzéki Összefogás jelöltje közösségi oldalán mindössze ennyit írt: „Köszönöm a rám leadott szavazatokat! Köszönöm az aktivistáinknak a sok munkát, köszönöm delegáltjainknak az önzetlen segítséget!”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...