10.9 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Buszmegálló a Budai úti iskolánál

„Soha nem látott mennyiségű hozzászólás érkezik a Budai úti iskola előtti buszmegálló kapcsán. A nagy érdeklődésére való tekintettel kiteszem a terveket és még néhány információt.” írta a Budai út csoportban dr. Ferenczi Norbert önkormányzati képviselő. „Csak a buszmegállótól Ceglédbercel irányába tudunk majd zebrát kialakítani, mert ahogyan a szintén csatolt ábra mutatja a városrendezési tervben utcanyitás szerepel a focipálya végében, és pont vele szembe kerülne a zebra. (Ez az út lesz hivatott hosszú távon megszüntetni az Őrház utca zsákutca jellegét.) Ezért nem helyezzük még inkább Bercel irányába a buszmegállót, mert akkor még messzebbre kerülhetne csak egy későbbi zebra.

Nem kerül áteresz (duda) az építmény alá. A csapadékvíz elvezetés a következő módon oldódik meg: K szegély mellett a csapadék elfolyik az árok felé a jelzett mélypontig, ahol az út mellett véget érő K szegély után egymással szembe helyezett K szegély folyókát építünk az árok felé. (Nehezen, de az ábrából ki lehet silabizálni, viszont hamarosan látszik is.)

A zebra kiépítése szóba sem került buszmegálló kiemelésekor. Az később a kerékpárút további kiépítésekor válik lehetségessé, ha eldől, hogy melyik oldalon tudjuk folytatni a bringautat, a legkevesebb kisajátítással.” – tájékoztatta a lakosokat a képviselő.

A hozzászólásokban a lakosok arról értekeztek, hogy parkolóra is szükség van az iskolánál, ahogy esőbeállóra is buszmegállónál. Többen felajánlották önkéntes munkájukat a lakókörnyezetük megszépítéséért.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...