12.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Ezeket figyeld, amikor futóbiciklit választasz gyermekednek!

 

 

A futóbicikli az egyik legkedveltebb járgány a kisgyerekek körében. Amellett, hogy könnyű megtanulni a használatát, azért is kedvelt annyira, mert biztonságosan lehet vele játszani és az egyensúlyérzéket is remekül fejleszti.

 

A futóbiciklik előnye

 

A Baby Lion bababolt járgányai között sokféle kerékpárt találunk, mind megfelelnek az európai biztonsági szabványoknak. A 2-6 éves korosztály számára mindenképp érdemes beszerezni egy biztonságos, stabil futóbiciklit, hiszen ez az a kor, amikor a gyerekek megállíthatatlanok. Folyton ugrálni, szaladgálni akarnak, hatalmas energiával rendelkeznek.

 

A legcélszerűbb olyan játékot választani számukra, mely kielégíti a mozgás iránti igényüket, ugyanakkor fejlesztő hatással is bír. A futóbicikli pedig pont ilyen: nem kell tekerni, itt nincsenek láncok és pedálok, mégis alkalmas a futkorászáshoz, és az egyensúlyérzéket is fejleszti.

 

A dizájnos kivitel mellett a biztonságra is fordítsunk figyelmet, mikor futóbiciklit választunk. Fém- és favázas modellek is a rendelkezésre állnak itt, fiús és lányos darabok egyaránt vannak. Mert bizony a gyerekeknél a külcsín is sokat számít, de egy tetszetős futóbiciklivel szívesen indulnak sétálni.

 

A biztonságos futóbicikli

 

A biztonságot a gyártók az alábbi módokon garantálják:

 

  • Stabil váz: ez a legfontosabb! A futóbiciklik készülhetnek fémből vagy fából, de mindenképp tartósnak kell lenniük. Maximum 30 kilogramm a teherbírásuk, ezt tartsuk be! A váz akkor jó, ha nem deformálódik ütés hatására sem, nincsenek benne éles vagy kiálló darabok, melyek megsérthetik a kicsiket. Súlyuk könnyű, így a gyermekek irányítani is könnyen tudják a bicajokat. 
  • Csúszásmentes fogantyúk: A futóbiciklik kormányát általában gumimarkolat borítja. Ez nagyon fontos, hiszen akkor sem csúszik le innen a gyerkőc keze, ha izzad a nagy melegben, vagy véletlenül egy kiadós zápor érte utol a kiránduló családot.
  • Defektmentes kerekek: A futóbiciklik kerekeit nem kell pumpálni, nem fognak leereszteni. A jó minőség és a biztonság érdekében EVA habból, azaz különlegesen erős műanyagból készítik e járgányok kerekeit, melyek teljesen kopásállóak. Bármilyen talajon jól lehet velük közlekedni, még egy kavicsos útszakasz sem lehet akadály!

 

Személyre szabhatóság és ergonómia

 

A futóbiciklik mindig személyre szabhatók, a gyerekekkel együtt nőnek. Állítható az ülésmagasság, a kormánymagasság is. 

 

Mi az ideális? Az a jó, ha a gyerekek lába térben kissé meghajlítva leér a talajra megálláskor, ez biztonságot nyújt számukra. A kormányrudat is érdemes alacsonyabbra rakni, mert elindulásnál jól jöhet, ha rá lehet dőlni a kormányra.

 

Az ülés is legyen kényelmes! A legjobb a tartós ökobőr borítású nyereg, ez strapabíró és puha is.

 

Némelyik járgányon hordozópánt, sárvédő, kormányra szerelhető táska is található a kényelem érdekében.

 

A sokféle modell közül azt érdemes kiválasztani, mely a biztonsági szempontoknak megfelel, és a gyerkőcnek is tetszik.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....