14 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Szőnyeg, ami fejleszt

 

A gyermekek harmonikus fejlődéséhez fontos a természettel való kapcsolat. Menjünk ki a szabadba, amilyen gyakran csak tudunk, legyünk ott, hogy megtapasztalhassa a környezetét. Különösen az első években fontos, hogy érintéssel, tapintással fedezze fel a körülötte lévő világot. A finommotorika fontos lesz az iskolában, sőt egész életünk során, ezért mindent meg kell tenni a fejlesztése érdekében.

A homokozás, sarazás, pancsolás egy kisgyermek számára az egyik legizgalmasabb és ugyanakkor legfejlesztőbb tevékenység is, ezért hagyni kell, hogy használja a kreativitását.

Nyáron minél többet futkározzon mezítláb a füvön, a kavicsos folyóparton, homokos tengerparton. Kis talpaival fedezze fel a természetet, mely körülveszi. A mezítlábas járkálás erősíti a lábboltozatot, mert a talp izmai sokkal több ingert kapnak, az izmok jobban dolgoznak, így megfelelően fejlődnek is ezáltal. Nem csupán a környezet felfedezésében segít, hanem így a saját testét is másfajta módon érzékelheti.

Természeti elemek az otthonodban

Milyen jó is lenne becsempészni a természetet a házba, a kicsi szobájába, hogy mindennap, időjárástól és évszaktól függetlenül tapasztalhasson és fejlődjön. Ez ma már megoldható, a Babaágynemű bolt webáruház szenzoros szőnyegének jóvoltából, akár az erdő tűleveles, tobozos talaját vagy a tengerpart kavicsos, kagylós fövenyét varázsolhatod egy mozdulattal a lakásba, házba, jó időben a teraszra is.

Természeti elemek elevenednek meg a színes, izgalmas felületű MUFFIK puzzle szőnyeg különböző keménységű elemein. Tetszés szerint állíthatod össze a darabokat. Könnyen össze- és szétszedhető, gyerekjáték az összeállítása.

Erdei ösvény az előszobában, füves rét a nappaliban, kavicsos folyópart a fürdőszobában, és máris sokkal izgalmasabb terep lesz az otthon a kicsi számára. De a gyermek után szaladgáló fáradt szülői lábaknak is felüdülést jelenthet.

Játékos fejlődés

Észrevétlenül, természetes módon tudod fejleszteni a gyermeked, amely számára jó móka. A szenzoros ortopéd szőnyegen való kúszás, mászás, tapintás, futkározás gyermeked izomzatát erősíti és finommotorikáját, fantáziáját fejleszti. Sétálás közben kellemesen masszírozza a talpakat és serkenti a vérkeringést. Közismert tény, hogy a mezítláb való járás jótékony hatással van a mentális egészségre és az álmatlanságra is. A cipő és zokni nélkül játszó gyerekek sokkal több stabilitást éreznek a lábukban. Mezítláb szaladgálva, az összes érzékük részt vesz a felfedezésben, ezáltal az intellektuális képességek is jobban fejlődnek. Az orvosok is azt tanácsolják, hogy minél többet legyen a kisgyermek mezítláb, hiszen folyamatosan növekednek a csontok, ízületek, később, amikor már kifejlődött, sokkal nehezebb lesz pozitív irányba változtatni.

Kreatív kikapcsolódás jótékony hatásokkal koronázva. Nemcsak a legkisebbnek, de a család minden tagjának örömteli játékot jelent.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...