5.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Varázslat zongorára és énekhangra

Nem mindennapi zenei esemény lesz nemsokára Cegléden: a  művelődési központban 2022. június 17-én, pénteken este 7 órakor a dzsessz és a klasszikus muzsika találkozik, átlépve a két műfaj közötti határokat. A nemrég elhunyt Kármán Sándor emlékére és a Dobmúzeum támogatására rendezett koncerten világjáró művészek lépnek fel.

Itt lesz az eMeRTon- és Liszt-díjas dzsesszzongorista, Csík Gusztáv, aki annak idején a Róna örömzenei eseményeinek is gyakori szereplője volt. (Például Szakcsi Lakatossal vívott zongora- Hammond orgona párbajuk feledhetetlen.)

Először lép fel Cegléden Csík Gusztáv lánya, Csík Laura, aki többek között Kocsis Zoltán tanítványa volt, számos hazai és nemzetközi zongoraversenyt nyert Európában és Amerikában Bach, Mozart és Chopin műveinek briliáns előadásával.

Az est fénypontja az afroamerikai Joan Faulkner lesz, aki – kritikusok szerint – jazz-, pop-, soul- és gospelénekével az egyik legjobb amerikai hang Európában. Tagja volt a Boney M együttesnek, színpadra lépett Ray Charles-szal, Milli Vanillivel és sok más világsztárral. Különböző elismerések mellett Németországban az Év Művésze díjat is elnyerte.

A koncert Földi László országgyűlési képviselő szíves támogatásával jött létre. A kihagyhatatlan zenei eseményre szeretettel várnak mindenkit a rendezők. Jegyek a Kossuth Művelődési Központ pénztárában és a cegledikultura.jegy.hu oldalon 3500 Ft-ért kaphatók.

HE

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...