15 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

A 24. gimis erdei iskola

Denevérek, éjszakai túrák, csillagászat… Mit is jelent ez? Újra itt az erdei iskola! Két év kihagyás után ismét megrendezésre került a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium 24. erdei iskolája a 6. D osztály részvételével.

Mindannyian izgatottan vártuk már az utazást, ami május 29-én vasárnap indult. Az első megálló Eger volt, ahol egy városnézéssel összekötött játékos kvízt kaptunk feladatként. A szállásra érve volt egy óra pihenőnk, majd egy kézműves foglalkozáson vettünk részt, ahol nemezből készített karkötőket az osztály. Sok munkával és nevetéssel megalkottuk kis kabalaállatunkat, Zsoltit, a Békát is. A következő nap legizgalmasabb programja a denevérles volt, ahol kétfajta denevért kaptunk el, majd nagy izgalmak közepette sötétben sétáltunk vissza a szállásunkra.

Kedden reggeli után madárlessel kezdtük a napot: négy madárfajt fogtunk be, és a gyűrűzésüket is végignézhettük. Nem sokkal a foglalkozás vége után érkezett meg hozzánk Gulyás Zoltán intézményvezető, Tábori László és Mező István tanár úr. Mező tanár úr fizikailag és szellemileg is próbára tevő játékaival foglalt el minket, este pedig Kemenczei Gábor tanár úrral egy közeli mezőn pihenve néztük a csillagokat, ezzel felkészülve másnapra. A korai reggeli után egyből indultunk busszal a Bükki Csillagdába. Egy rövid sétát követően különleges, párás táj fogadott minket. Egy foglalkozás keretein belül a csillagda teleszkópjával és forgó, kinyíló kupolájával is megismerkedtünk, majd lesétáltunk az ott lévő 3D-s planetáriumba, ahol különböző bolygókat és azok holdjait ismertük meg egy kisfilmből.

Ebéd után egy újabb hosszú sétára indulva a szállás felé vettük az irányt. Visszaérve volt pár óra pihenőnk, majd egy társasjátékest következett. Csütörtökön már nyugodtabban keltünk, a reggelt pakolással töltöttük, majd meglátogattuk a Bükki Füvesember kertjét és a gyógyteáiból is vehettünk. Elmentünk ebédelni és útnak is indultunk. Fél ötre értünk haza, ahol a kicsit meghatódott szülők vártak minket a gimi előtt.

Az egész tábor alatt folyó verseny és pontgyűjtés eredményeit a szállás elhagyása előtt kihirdették. Az első 9 helyezett könyvjutalomban részesült, de a többiek sem maradtak ki, ők csokikat és cukrokat kaptak jutalmul. Bár mindenki nagyon örült a jutalomnak, az igazi ajándék az egyhetes közös kaland volt az osztály számára.

Mindezért köszönetet szeretnénk mondani osztályfőnökünknek, G. Biró Lilla tanárnőnek és Kemenczei Gábor tanár úrnak, hogy sok türelemmel és jókedvvel vigyáztak ránk a hosszú napok és még hosszabb éjszakák alatt is. Köszönjük az élményt, és hasonlóan izgalmas napokat kívánunk a következő hatodikos osztálynak!

Írta: Papp Noémi, 6. D

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...