12.7 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Vécéhasználat-tanítás képekkel

A helyes vécéhasználatot mutató táblákat tettek ki egy nagykőrösi iskola udvarán, miután ukrán menekültek egy kis csoportja rendszeresen a fűben végezte el kis- és nagydolgát. Most már piktogramok mutatják, hogyan kell ezt jól csinálni. – számolt be a telex.hu.
„Az iskola dolgozói jelezték, hogy márciusban a városba szállított mintegy félszáz menekült között érkeztek néhányan, akik képtelenek használni a kommunális helyiségeket, jelesül a mosdót. A dolgukat az udvaron végzik el, amivel nap mint nap szembesülniük kellett. Hiába próbálták rábeszélni őket a helyes viselkedésre, ez sikertelennek bizonyult” – mondta a Blikknek László Ferenc helyi önkormányzati képviselő.
A politikus szerint a menekültek többsége semmilyen problémát nem okozott, befogadták őket, csak néhányan nem tartják be az alapvető együttélési szabályokat. „Sajnos a városban is többször elfogadhatatlanul viselkedtek. Láttam, ahogy meglehetősen agresszívan koldultak, engem is leszólítottak az egyik hipermarket előtt” – mondta a lapnak a képviselő, aki szerint a rendőrségnek nem volt oka közbeavatkozni, az önkormányzatnak pedig nincsenek eszközei.

Az esetről a Blikk is beszámolt itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...