3.1 C
Cegléd
2024. március 5. kedd
spot_img

Medencekarbantartás – mit és hogyan?

 

Ha koszos, szennyezőanyagokkal teli medencébe csobban valaki, annak nagyon komoly következményei lehetnek. Persze szerencsés esetben ez csak valamilyen enyhébb irritációt von majd maga után, de ez sem túl kellemes élmény.

Viszont vannak olyan esetek, amikor már szakorvosi segítséget kell igénybe venni, mert annyira erőteljes tünetek jelentkeznek: viszketés, foltok, kiütések. Ilyen esetekben egy percig sem szabad halogatni a bőrgyógyászati vizitet.

Alaposan, rendszeresen és hatékonyan

Persze sokkal jobb és kifizetődőbb, ha a medence karbantartására nagy gondot fordít annak üzemeltetője. Hogyan is tartsd tisztán a medencédet? Elsősorban alaposan, rendszeresen és hatékony eszközökkel érdemes a folyamatot végezni. Nem csak az algák miatt lehetnek gondok. Ugyanilyen lényeges az is, hogy a megfelelő medencegépészeti berendezéseket használd, és azokat mindig a lehető legjobb állapotban tartsd. És mindenképpen nagy gondot kell fordítanod a medencevíz folyamatos és megfelelő kezelésére is. Ehhez bizonyos vegyszerek alkalmazása mellett már alternatív megoldások közül is válogathatsz. A Medence Óriás kiegészítői között számos remek ötletet és berendezést találsz ehhez.

Ha a fentieket szem előtt tartod, nagyon sokáig használhatod majd biztonságosan a medencédet, és az abban lévő vizet sem kell nagyon sokáig lecserélned. Tiszta anyagi haszon, nem?

Vegyszerek és más alternatív módok

Nem érdemes a vezetékes víz helyett kútvízzel teletölteni a medencét. Ez nagyon sok esetben nem kellően tiszta, sőt van, hogy kifejezetten veszélyes kórokozókkal van tele. Mind az algásodás, mind pedig a kórokozók ellen az egyik legfontosabb tennivaló, hogy a víz pH-értékét megfelelő szinten tartsd. A Medence Óriásnál kapható pH-mérőkkel ez egyáltalán nem bonyolult folyamat. Ezzel ráadásul még a medence fém alkatrészeinek élettartamát is jelentősen megnövelheted, hisz a kemény vízben ezek nagyon hamar vízkövesedhetnek, és akkor ki kell őket idő előtt cserélni. A fertőtlenítőszereket is hatékonyan alkalmazhatod a kórokozók elszaporodása ellen. A klór ideális koncentrációja 0,3-0,6 mg/l. Választhatsz a klórtabletták vagy az alternatív sóbontó, vagy más néven klorinátor készülék közül. És persze a hagyományos gépészeti és hagyományos elemek – szűrők, vízforgató, hálók – is a partnereid a kristálytiszta víz eléréséhez és megtartásához is.

High-tech eszközök a kristálytiszta vízért

Nagyon praktikus megoldást jelent ma már a kevés idővel rendelkező igényes medencetulajdonosok számára, ha beszereznek egy medencetisztító robotot. Ez amellett, hogy nagyon alaposan és hatékonyan képes a medencefal tisztítását elvégezni az előre beprogramozottak szerint, még a vizet is megszűri és megtisztítja nagyon hatékony szűrőrendszerével. A Medence Óriásnál rendkívül gazdag medencetisztító robot kínálatot találsz, az egyszerűbbtől az univerzális tisztításra képes modellekig.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...