3.1 C
Cegléd
2024. március 5. kedd
spot_img

Pedálos szemetest minden otthonba!

 

 

 

Egy háztartásban mindig rengeteg hulladék termelődik a napi tevékenységekből fakadóan. A megfelelő kuka kiválasztása a legtöbb esetben nagy körültekintést igényel. Egy pedálos szemetessel biztosan nem lövünk mellé, hiszen szinte bárhol használható. 

 

A pedálos szemetes lakásba és kertes házba is ideális választás

 

Miután beköltözünk egy új lakásba, és berendezzük azt, az olyan hétköznapi tárgyak megvásárlására is gondot kell fordítanunk, mint a WC kefe vagy a hulladékgyűjtő edény. Azt, hogy milyen kukát válasszunk, mindig a lakás stílusa és a használat gyakorisága határozza meg. A Szemetesek.hu webáruház pedálos szemetesei között olyan modelleket találunk, amelyek ideálisak lehetnek lakásba vagy kertes házba egyaránt. 

 

A lakások általában kisebbek és nem is jellemző, hogy nagy családok laknának bennük, így a szemetesből is elegendő egy kisebb kialakításút választani, illetve az sem baj, ha egy keskenyebb modell mellett döntünk a kevés hely miatt. A kertes házak esetében már jóval nagyobb felhozatal közül választhatunk, itt általában a konyha tágas és többnyire többen is lakják az épületet. A szemét nagyobb mennyiségben termelődik, tehát érdemes minimum 50-60 literes szemetesben gondolkodni.

 

Beltéri vagy kültéri használat?

 

A pedálos szemetesek általában beltéri használatra lettek kifejlesztve. A felhasznált anyagok és strapabírásuk is ennek megfelelően lett megalkotva, tehát nem igazán kedvelik a kültéri viszontagságokat. Előnyük, hogy a legtöbb esetben belső kosárral rendelkeznek, és könnyen tisztíthatóak. Mivel csak egy-két napra elegendő a kapacitásuk, viszonylag gyorsan megtelnek, és üríteni kell őket. Lényeges, hogy ezeknél a modelleknél mindig béleljük ki valamivel a belső kosarat, így higiénikusabb a használat. 

 

A kültéri szemetesek a beltériekkel ellentétben jóval erősebb anyagból készülnek, amelyek ellenállnak a fizikai és kémiai hatásoknak, az esőnek, illetve nehezebben is sérülnek meg. Jellemzően olyan modellek tartoznak ide, amelyek kerekekkel is el vannak látva a könnyebb mozgathatóság érdekében. A nagy űrtartalom miatt a bennük lévő hulladék tömege viszonylag nagy, ezért mindenképpen szükség van arra, hogy gurulni tudjanak. 

 

A szelektív gyűjtésé a jövő

 

Akár beltéri, akár kültéri szemetesről beszélünk, szerencsére egyre népszerűbb a szelektív hulladékgyűjtés, így az ehhez kapcsolódó edények használata is. Az elkülönített gyűjtés lényege, hogy a szemetet az anyag típusának megfelelően, külön kukába gyűjtjük. A gyűjtőedények ilyenkor különböző színkódokat kapnak, és ennek megfelelően dobják a szemetet az emberek az adott kukába. 

 

A pedálos szemetesek is kiválóan alkalmasak arra, hogy betöltsék a szelektív gyűjtőedény szerepét, a leggyakrabban a kommunális hulladékot szoktuk ilyenben gyűjteni. Ez az általános háztartási szemetet foglalja magában, így külön színjelölésre nincs is mindig szükség. A fedő által a kellemetlen szagok nem tudnak kiszivárogni, és a látvány is elzárva marad a szem elől. 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...