4.5 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Semmelweis nap

A Toldy Ferenc kórházban tartották június 30-án a Semmelweis napi ünnepséget, ahol Kecskésné Dr. Gál Irma belgyógyász, háziorvos, címzetes főorvos, a XI. számú felnőtt háziorvosi körzet háziorvosa, Dr. Kopár Zoltán, a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet szülész-nőgyógyász főorvosa és Keresztúri Lászlóné, az I. számú háziorvosi körzet felnőtt szakápolója kapta az idei „Cegléd Város Egészségügyéért” szakmai elismerést.

Dr. Csáky András polgármester beszédében megköszönte az egészségügyi dolgozók heroikus munkáját a Covid-járvány évei alatt. Örömhírt is megosztott: a bontási munkálatokkal elkezdődött az új rendelőintézet építkezése. Felhívta a figyelmet arra is, hogy új kaput nyitnak Lövész utca felől a kórházba, hogy tehermentesítsék a gimnázium költözése miatt megnövekedett forgalomtól a Törteli úti kereszteződést.

Földi László országgyűlési képviselő is köszöntötte az egészségügyi dolgozókat. “Egészségünket akkor kezdjük igazán értékelni, amikor azt elveszítjük. A koronavírus emberfeletti kihívásának meg tudtak felelni és közben emberek maradtak, most a háború ad újabb kihívásokat, amire nehéz megfelelő köszönő szavakat találni. Az egész nemzet háláját szeretném önöknek tolmácsolni” – mondta el a képviselő, aki Semmelweis Ignác mártírszerepét is hangsúlyozta.

***

Kecskésné Dr. Gál Irma belgyógyász, háziorvos, címzetes főorvos, a XI. számú felnőtt háziorvosi körzet háziorvosa.

Jászárokszálláson született 1959-ben. Szüleivel Budapestre költöztek, így az általános és a középiskolát már a fővárosban végezte. Elsőre felvették a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi karára, ahol 1983-ban kapta meg orvosi diplomáját Az évben került a ceglédi Toldy Ferenc Kórház II. Belgyógyászati Osztályára, és 1988-ban belgyógyászatból szakképesítést szerzett. Orvos férjével felnevelt lányuk szintén orvos.

Dr. Gál Irma 1988-1991 között a Rendelőintézet Belgyógyászati Szakrendelésén dolgozott. Felülvizsgáló orvosi tevékenységet is végzett Cegléd környéki és ceglédi körzetekben, többek között a mostani, saját körzetében is. 1991. december 1. óta folyamatosan háziorvosként gyógyít, az Önkormányzattal kötött feladat-ellátási szerződés szerint. A Gerontomed Ápolási Otthon orvosa az intézmény megnyitása óta.

Azon orvosok közé tartozik, aki a COVID járvány idején a nehéz körülmények ellenére is törekedett személyes kapcsolatot tartani a betegekkel, telefonos konzultációk mellett.

Dr. Kopár ZoltánToldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet szülész-nőgyógyász főorvosa

1945-ben, Celle városában, Németországban született. 1946 őszén a nagyszülők miatt nem nyugatra indultak, hanem Magyarországra jöttek. Iskolai tanulmányait Albertirsán kezdte, majd a ceglédi Kossuth Gimnáziumban folytatta. Orvosi diplomáját Szegeden szerezte 1969-ben. 1969. október 16-tól dolgozik a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet Szülészeti – Nőgyógyászati Osztályán.1974-ben szülészet-nőgyógyászatból szakorvosi képesítést szerzett.1992. július 1-jén főorvosi kinevezést kapott, 2001. augusztusa és 2002. márciusa között megbízott osztályvezetőként irányította a Szülészet – Nőgyógyászati Osztály munkáját.

Munkabírása az 50 évnyi folyamatos gyógyítás ellenére is átlagon felüli. A mindennapi feladatellátáson túl havi ügyeletek vállalásával járul hozzá az osztály folyamatos működéséhez. Orvosi pályafutását a lelkiismeretes, humánus, etikus munkavégzés jellemzi, melynek elismeréseként igazgatói dicséretben, 2010-ben pedig Toldy Emlékérem kitüntetésben részesült. 2015-ben Miniszteri Oklevél emlékezett meg példaértékű életútjáról, 2019-ben pedig 50 éves jubileumi diplomát vett át egyetemén. Dr. Kopár Zoltán több ezer gyermeket segített világra.

Keresztúri Lászlóné az I. számú háziorvosi körzet felnőtt szakápolója

1975-ben kezdte pályafutását a ceglédi kórház belgyógyászati osztályán. 1979-ben munka mellett felnőtt szakápolói képesítést szerzett, közben 1978-tól – 1985-ig a kórház szülészeti osztályán dolgozott. Szülési szabadsága után, 1988-tól 30 éven át a ceglédi III. számú felnőtt háziorvosi körzetben és városi háziorvosi ügyeletnél dolgozott körzeti ápolóként, ügyeleti nővérként. 2000-ben “HÍD” képzés keretében magasabb ápolói végzettséget szerzett. 2018-ban, az alapellátásban történt szervezeti és személyi változások kapcsán az I. számú felnőtt háziorvosi körzet munkatársa lett. Teri, ahogy legtöbben ismerik, 47 év egészségügyben töltött kiemelkedő színvonalú munkájával nagymértékben hozzájárult a ceglédi emberek egészsége jobbításához mind a megelőző, mind a háziorvosi, üzemorvosi, valamint az otthoni beteggondozói szakterületen. Munkáját – immár nyugdíjasként – mind a mai napig megbízhatóan, precízen, magas szakmai színvonalon végzi. Szakmai – erkölcsi elismerésben a 25 éves jubileumi megemlékezéskor részesült a ceglédi kórház vezetőségétől.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....