17.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Barátságos, okos, szeretetreméltó kedvenc a labrador retriever 

 

 

 

 

Igen közkedvelt kutyafajta a labrador retriever a Grandopet.hu tapasztalata szerint is, mivel igen engedelmes, társaságkedvelő, emberközpontú házi kedvenc. Népszerűségének nem csupán a kedvesség és a tanulékonyság az oka, őt bárhová magunkkal vihetjük, jól kijön más állatokkal, és szereti a gyerekeket. 

 

Nyugodt természetű munkakutya, házi kedvenc, és társ 

 

Most alaposan megismerheted ennek a kutyafajtának a jellemzőit, ezáltal könnyebb lesz eldönteni, hogy őt választanád-e. 

 

A sokak által kedvelt labrador retriever remek családi kutya, kiváló munkakutya és ideális társ. Okos, szeretnivaló, aki könnyen tanítható, és gyorsan családtaggá válik. Szereti, ha emberek vannak körülötte, hiszen imádja a társaságot és a közös játékot. 

 

Nyugodt, békés, emberszerető természete révén nagyon jól kiképezhető vakvezetésre, mentésre és nyomkeresésre is. Rendkívül együttműködő, ennek következtében nem véletlen, hogy a családok előszeretettel választják házi kedvencként kisgyerekek mellett. 

 

Nyitott és kíváncsi, a magányt viszont nehezen viseli el. Az agresszió számára ismeretlen, nagyon barátságos kutyus. A vérmérsékletének és engedelmességének köszönhetően akárhová elvihető, így hűséges társként bárhová magunkkal vihetjük. 

 

Szem előtt kell tartani, hogy nem elegendő számára önmagában a szerető otthon, mellette a mozgásigényére is tekintettel kell lenni. Vadászkutya révén aktív, és igényli a rendszeres szabadtéri tevékenységeket, emiatt kertes házban ideális tartani. Szeret futni, imád a vízben játszani. 

 

A labrador retriever külső jellegzetességei 

 

Középtermetű, izmos, erős kutya, széles koponyával. Teste robusztus, mely tökéletesen igazodik a nagy mozgásigényéhez. 

 

Régebben halászkutyaként volt ismert, mivel farka, afféle vidrafarokként jelentősen segíti az úszásban. Amolyan kormánylapátként funkcionál. Nem csoda, hogy imád vízben lenni. 

 

Rövid, tömör bundával rendelkezik, aljszőrzete pedig vízálló. Jellemzően három színben fordul elő: fekete, sárga és barna. Természetesen ezeknek a színeknek más-más árnyalatai alapján változó az előfordulása. 

 

Mire érdemes odafigyelni a labrador tartása kapcsán? 

 

Igényli a mentális és fizikai kihívásokat, megfelelő nevelés mellett kiegyensúlyozott természetű. Szüksége van közös időtöltésekre, nevelésre, ezért napi szinten biztosítani kell számára gazdis programokat. 

 

A labrador retriever nagyon barátságos, emberközpontú kutya, ezért remek választás családoknak, illetve segítőkutyaként is. Leginkább olyan környezetben ideális a tartása, ahol kiélheti mozgásigényét. 

 

Ajánlott mindazoknak, akik egy ragaszkodó, hűséges kedvencet keresnek, és akik számára fontos, hogy a kutyus mindenhová elkísérje őket, hiszen bárhová szívesen követi gazdáját. 

 

Fontos azonban, hogy elegendő időt szánjunk játékra, közös mozgástevékenységekre. 

 

A labrador egy játékos, okos, társaságszerető kutyus, aki teljes értékű családtag lehet, remek játszópajtása gyerekeknek is. 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....