13.8 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Párduc Cegléd környékén?

A ceglédi Állatmenhely Nyílt Alapítvány arról értesítette a lakosságot a közösségi oldalán, hogy szemtanúk szerint a környéken is felbukkant a titokzatos „fekete párduc” . Mint ismert hazánkban többször is észlelték már a „vadállatot”, látták Kiskunhalason, Szolnokon, Kecskeméten is és több videó is készült róla.
A törteli önkormányzat hivatalos oldalán megjelent a helyi polgárőrök közleménye, e szerint: „Szombaton 22 óra körül Polgármester úr értesített bennünket, hogy lakossági bejelentés érkezett, hogy a Kákás dűlő közelében “párducot” láttak. A mezőn hagyott halva született borjútetemet rágta meg valami. Hajnalig jártuk a környéket, éjjellátóval kerestük a “párducot’. Kereste a Rendőrség, a Mezőőrség, és a Vadásztársaság is. Kérjük, ha látnak valamit jelezzék! Polgárőrség: 06-30-623-5672, Mezőőrség: 06-30-729-0993, Rendőrség: 06-53-310-066, 06-20-213-4697.”
A ceglédi menhely is közzétette a felhívást, de sokan nem vették komolyan: „A fekete párduc már Törtelen jár, nemsokára Ceglédre érhet! Ha valaki látja értesítse a rendőrséget, vadászokat! Örülök, hogy egyesek ilyen jól elszórakoznak rajta! Nem tudni, hogy merre indul Törtelről, lehet, hogy nem Cegléd felé veszi az irányt! A törteli polgármester hívott, hogy be tudjuk-e fogni, megevett egy fél borjút! Ha ő viccelt, akkor viccesre sikeredett a posztunk is! Némelyik ember véleményére inkább nem reagálok!” – írták a posztban.
– A ceglédi állatmenhelyet – amely a gyepmesteri feladatokat is ellátja – azzal kereste meg Godó Tibor törteli polgármester, hogy segítsünk befogni az állatot, de a menhely ezt nem tudta vállalni. Mi abban tudtunk segíteni, hogy közzétesszük az információt. Nem tudjuk ellenőrizni, hogy a szemtanúk mit láttak, de ha igaz, akkor elég veszélyes lehet állatra és emberre is, sokan mégis gúnyt űznek az egészből, pedig az óvatosság sosem árt. Ma már Ceglédről is felhívtak, hogy a Kapás dűlő környékén is látták a „párducot” – mondta el lapunknak Soltész Lászlóné a menhely vezetője.

(A kép illusztráció)

Hasonló hírek

1 hozzászólás

  1. Szegény Párduc már nem km hiányos.
    Valaki nem követnè esetleg kamerával, hogy párduc-e egyáltalán. Vagy követni és közben értesíteni a rendőrséget? Mert így kicsit abszurd.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....