11.6 C
Cegléd
2024. március 6. szerda
spot_img

Ceglédi zsonglőr a Fővárosi Nagycirkuszban

A Cirkuszok éjszakáján lépett fel Közép-Európa egyetlen cirkuszában egy ceglédi fiatal, akinek zsonglőrszámát vastapssal jutalmazta a publikum. Túri Ádámnak 16 éves és évek óta zsonglőrködik, fellépett már esküvőn, iskolai és óvodai műsorokban is, de eközben a Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Technikumba jár.

– Idén, július 16-án szombaton lehetőséget kaptam arra, hogy fellépjek a Fővárosi Nagycirkusz által rendezett 10. Jubileumi Cirkuszok Éjszakáján ezerötszáz ember előtt. Ezzel a fellépéssel egy gyerekkori álmom válhatott valóra. A közönség nagy tapssal fogadta a számomat, ami mindennél többet jelent nekem. A számom ír stílusú, karikákkal és labdákkal dolgozok. A cirkusz világában a zsonglőr a legidőigényesebb zsáner, mivel hosszú évekbe is telhet, míg egy trükk sikerül. Négy év alatt jutottam el arra a szintre, hogy sikerüljön zsonglőrködnöm hat labdával és karikával. Fantasztikus volt artistákkal megismerkedni és fellépni Közép-Európa egyetlen kőcirkuszában, egy világszínvonalú műsorban. – számolt be lapunknak Ádám, aki azt is elmondta milyen tervei vannak a jövőben:

– A célom, hogy három év múlva, miután végeztem a középiskolával, tanulmányaimat a Baross Imre Artistaképző Intézetbe folytathassam felnőttképzésen. Azután cirkuszban szeretnék dolgozni, mint zsonglőr és informatikus.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...