12.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Szép álmokat – avagy miben aludjunk

 

Mindenki tudja, hogy életünk egy jelentős részét alvással töltjük. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos élet során 28 évet fogunk átaludni. Nem semmi idő, ugye? Ha ennyit alszunk, akkor ennyi időt töltünk az ágyban, tehát nagyon nem mindegy, hogy ezt milyen körülmények között tesszük.

 

A nem megfelelő minőségű, mennyiségű alvás hosszú távon egészségromlást okozhat, az alvás nagyon fontos regenerálódási folyamat. Ezért is fontos odafigyelni arra, hogy minden nap időben lefeküdjünk, és lehetőleg a legzavartalanabbul aludjuk át az éjszakát.

 

Az ágynemű jelentősége

 

Nem is gondolnánk, hogy egy olyan apróság, mint az ágynemű, mennyit javíthat az alvásminőségen. Összetételét tekintve a pamut ágyneműhuzat a legideálisabb, mivel ez az anyag puha, jó nedvszívó képességű és légáteresztő.

 

Még fontosabb az, hogy gyermekeink részére is jó minőségű ágyneműket vásároljunk. Náluk a minőség mellett a külső is számít, hiszen egy vidám, mesefigurás huzat meghozza a kedvet az ágyba bújáshoz is.

 

Az ágy a szoba egy központi eleme, a szobába lépve egyből rávetődik a pillantás. Egy szép ágynemű ezért a szoba dísze is lehet. Bár a felnőtteknek is fontos a szép ágynemű, de a gyerekek különösen odafigyelnek arra, hogy ha valamelyik kedvenc takarójuk, párnájuk van az ágyban, akkor szívesebben feküdnek oda. Fontos, hogy számukra az ágy hívogató legyen.

 

A gyerekek számára a kedvenc mesefigurájukat viszontlátni az ágyneműn különösen nagy öröm. Amennyiben az óvodai ágyneműt is a szülők biztosítják, akkor oda is érdemes olyan ágyneműhuzatot vásárolni, amin mesefigurák vannak.

 

Ágyneműt ajándékba? Hát persze!

 

Mennyit törjük a fejünket egy-egy alkalommal, amikor ajándék vásárlására kerül a sor. Általában játékban gondolkodunk, pedig a sok századik játék helyett a gyerekeket a mesehősöket ábrázoló ágyneműk is ugyanúgy elvarázsolják. 

 

És mi van a felnőttekkel? Legyünk játékosak. Ma már megtalálhatóak olyan ágyneműk is a kínálatokban, amik a felnőttek számára is kínálnak vicces, változatos, sőt, akár mesefigurás ágyneműhuzatokat.

 

Miért ne aludhatna valaki tengerimalacos, sünös, cicás vagy delfines ágyneműben? Vagy esetleg traktoros, focis, gameres vagy pokemonos huzatban? Engedd el a fantáziádat, és lépj ki a sémákból. Ha az zavar, hogy a vendégeid meglátják, hát teríts rá egy ágytakarót, és meg is oldottad ezt a kérdést.

 

Ébredj frissen és kialudva

 

Ha megfelelő keménységű az ágyadban a matrac, a szobádban nincs túl meleg, de túl hideg sem, elsötétítetted az ablakokat, lefekvés előtt már nem tévéztél, nem nyomkodtad a telefont, kényelmes hálóruhát vettél fel és egy jó minőségű vicces pamut ágyneműben bújtál az ágyba, akkor garantálva van az, hogy reggel frissen és kipihenten fogsz ébredni.

 

Vedd elő a gyerek kedvenc mesés bögréjét, főzz neki egy kakaót, majd engedj le egy kávét saját magadnak és indulhat a nap!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....