4.5 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Tévhitek, amelyek tönkretehetik a kapcsolatotokat

 

 

A legtöbb kapcsolat nem egyszerű és rengeteg munkát igényel, hogy abban mind a két fél jól érezze magát. Vannak azonban olyan tévhitek, amik miatt tönkremehet egy kapcsolat, főként, ha ezt el is hiszi az ember. Az igaz szerelem persze nem egyszerű, pedig ha igazán jól érezzük magunkat a másikkal, akkor lehet felhőtlen és gondtalan. Ebben a cikkben megcáfolunk pár tévhitet, ami szerint egy kapcsolat nem egészséges. 

  • Tévhit: Ha nem vagy boldog, a kapcsolat sem lesz egészséges

 

Nem számít, hogy mennyit teszel bele egy kapcsolatba, mindig vannak buktatók és nehézségek, amikkel bizony időről-időre meg kell harcolni. Az igaz szerelem áldozatokkal jár, szükség van arra, hogy kompromisszumokat kössünk. Hiába akar a másik fél Szeresdmagad.hu vibrátorokkal örömet okozni, ha azt mi nem akarjuk. Ez nem azt jelenti, hogy sosem kerülhet szóba valami erotikus tárgy, de azt sem, hogy nem vagyunk boldogok, egyszerűen nincs mindig mindenhez kedve az embernek. 

 

Igenis lehet egészséges egy kapcsolat, ha éppen nem minden szép és jó. Ez pedig azért van így, mert mindenki más, és lehetnek rosszabb időszakai, akár a munkahelye, akár a családja miatt. Aki azzal jön, hogy ez nem igaz, annak a boldogság egyenlő a jókedvvel és a mosolygással. Ez a tévhit már a kezdetekkor kudarcra késztet bennünket, így nem szabad mindent elhinni, amit a másik mond.

  • Tévhit: Ne áruld el, hogy mit érzel!

 

Általános tévhitnek számít, hogy mindig el kell mondani az egész világnak, hogy mit érzünk. Legyen szó idegenről, családról vagy barátról egyaránt. Nem kell! Ahogy felnövünk, sokszor mondják, hogy bizony fontos megosztani az érzéseinket, de ahogy a szomorúságot sem kürtöljük világgá, úgy a boldogságot sem kell. Csakis két emberre tartozik, hogy éppen hogyan érzik magukat, miért boldogok és így tovább. Azt sem kürtöljük szét, hogy mikor szexeltünk először a másikkal, hogy tegnap este egy vad erotikus éjszakánk volt, amihez csatlakozott egy szexi társas vagy egy vibrátor. Ez mind magánügy, ahogy az érzéseink is. 

 

Számos oka lehet annak, hogy mások sem akarnak hallani arról, hogyan is vagyunk valójában. Igen kellemetlen, amikor a barátnő vagy barát szakít a párjával, mi pedig azzal hencegünk, hogy nekünk éppen de klafa minden. Fontos megérteni tehát, hogy nem az a dolgunk, hogy nézzük, mások hogyan érzik magukat, hanem kizárólag az, hogy mi legyünk boldogok. 

  • Tévhit: Ne engedjünk magunkhoz senkit túl közel!

 

Ha persze valakit sokat bántottak korábban, vannak rossz tapasztalatai a párkapcsolatok terén, és már nem bír el több szenvedést, akkor érthető, ellenkező esetben felejtsük el. Sokszor többet ártunk magunknak, ha senkit sem engedünk közel és bezárkózunk, hiszen hosszabb távon nagyon egyedül fogjuk magunkat érezni. Muszáj néha embereket beengedni az életünkbe és a szívünkbe, az élet csak így lehet teljes. Egy tökéletes világban persze ez nem lenne gond és nehézség, azonban vannak, akiknek gondot okoz megnyílni. Nekik kicsit több időre lehet szükségük, de ők sem reménytelen esetek.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...