20.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Rossz szomszédság – kutyákkal

Egy, az Öregszőlőben élő lakos fordult lapunkhoz azzal, hogy évek óta problémát, sőt anyagi kárt okoznak neki a szomszédja szabadon tartott kutyái, de – mivel a gazdival nem jutottak dűlőre – nem tudja, kihez fordulhatna segítségért.
“Évek óta fennáll egy probléma, amire egyre kétségbeesettebben keresnék megoldást, de nem tudom kihez fordulhatnék. Van egy szomszédom, aki szabadon futtatja a kutyáit minden reggel. Eddig 2, most 5 vagy 6 német juhászt. Idén csináltuk meg a kerítést, de annyira agresszívan támadják a mi kis kutyánkat, hogy már lassan azt is szét harapják. Zárt téglakerítésre nincs pénzünk, a drótkerítés meg nem sokáig bírja a támadásukat. Nem tudom, kihez fordulhatnék segítségért. A gazdával beszélni sajnos nem opció.” – írta olvasónk.
A szomszédjog szerint a “tulajdonos az ingatlan használata során köteles tartózkodni minden olyan magatartástól, amellyel másokat, különösen a szomszédokat szükségtelenül zavarná, vagy amellyel jogaik gyakorlását veszélyeztetné”. Ha a személyes egyeztetés nem vezet eredményre, akár birtokvédelmi eljárás lefolytatását is lehet kérni a helyi jegyzőtől.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....