15.5 C
Cegléd
2024. március 4. hétfő
spot_img

Ajakfeltöltés utáni teendők a tartós végeredményért

 

 

Az ajkak és a szemek az arc két legfontosabb területe, melyek kiemelik a szépségünket. Nem mindenkinek adatik meg, hogy vastag ajkai legyenek, számukra az egyszerű és szinte fájdalommentes ajakfeltöltés lehet a megoldás. Ennek az eljárásnak ma már nincsenek egészségügyi kockázatai, ám a kezelés után bizonyos dolgokat nem tehetünk meg, vagy épp meg kell tennünk ahhoz, hogy tökéletes legyen a végeredmény.

 

Már nem álom, hogy telt ajkaid legyenek!

 

Az ajakfeltöltés látványos beavatkozás, amely már egy kezelés után is eredményes lehet. Általában természetes anyaggal, hialuronsav befecskendezésével érhetőek el a telt ajkak. Mivel a hialuronsav a szervezetünkben is megtalálható anyag, így egyáltalán nem káros az egészségünkre. Az egyszerű beavatkozás néhány percet vesz igénybe, és érzéstelenítés közben végzik el a szakorvosok.

 

Az Aesthetica Orvosi Központban végzett ajakfeltöltés előtt személyre szabott kezelési tervet készítenek, így biztosan az általunk elképzelt méretű és formájú ajkakkal rendelkezünk majd a kezelés végén.

 

Hogyan történik a kezelés?

 

Az egyszerű, mindössze húsz perces kezelés előtti konzultáción esztétikai tanácsadó segít meghatározni az egyéni adottságok alapján a lehetőségeket. A felmérés során egyeztetésre kerül, hogy milyen célból szeretnénk megnövelni az ajkak méretét. Van aki csupán az esztétikai élmény fokozása miatt kezd bele az eljárásba, mások az öregedés miatti ráncokat szeretnék az ajkakról és a száj környékéről eltüntetni. 

 

A beavatkozás alatt a szakorvos egyénre szabott technikával viszi be az érzéstelenített ajkakba egy vékony tű segítségével a töltőanyagot, melyet szükség esetén szétmasszíroz. Néhány percig tart csupán a művelet, de az eredmény már azonnal látható is. 

 

Mit kell tennem az ajakfeltöltés után?

 

Bár kimondottan felépülési idő nincs, az ajakfeltöltés után elképzelhető, hogy rövid ideig feszítés érezhető az ajkakban. A páciensek egy része ilyenkor előkapja a jeget, és azzal próbálja csillapítani ezt az érzést, azonban inkább várjunk addig, amíg elmúlik a kellemetlenség, nem javasoljuk a hűtés alkalmazását! Esetleg óvatosan masszírozhatóak az ajkak, ezzel nem árthatunk a feltöltésnek.

 

Lehetőség szerint néhány napig kerülni kell a túl hideg, túl meleg és csípős ételek, italok fogyasztását, illetve a kezelést követő két órán belül egyáltalán nem fogyasztható semmi. Pár nap után már visszatérhetünk a korábbi szokásokhoz, bátran ehetünk, ihatunk, ami jólesik.

 

Szintén érdemes várni a sminkeléssel pár órát a kezelés után, és néhány napig a szívószál használata és a csücsörítés sem javasolt. Csökkentsük a napon töltött időt is legalább két hétig minimálisra, illetve a szolárium használatát szintén felejtsük el egy rövid időre!

 

Bár néhány óvintézkedést meg kell tenned, hogy az ajakfeltöltés végeredménye tökéletes legyen, hidd el, hogy megéri, hiszen telt ajkaid, kisimult vonásaid kárpótolnak majd az apró kellemetlenségekért.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...