3.1 C
Cegléd
2024. március 5. kedd
spot_img

Döntések a kutyaeledellel kapcsolatban

 

 

A legjobb eleséget keresed a kutyusod számára? Sajnos a kis vagy közepes fajtájú négylábúak etetésére nincsenek hivatalos tápanyag előírások. Ez pedig azt jelenti, hogy minden cég szabadon megalkothatja a saját formuláját.

 

Mi azt tanácsoljuk, hogy a választásodnál mindenképpen olyan márkákat vegyél figyelembe, amelyek garantáltan megfelelnek az AAFCO tápanyagprofiloknak a növekedés vagy a különféle életszakaszok tekintetében. Fontos az átlagon felüli fehérjetartalom, a kedvező zsír- és fehérjearány, illetve a mérsékelt szénhidrátszint. Továbbá az is nagy jelentőséggel bír, hogy ne legyenek benne kockázatos kémiai tartósítószerek, illetve ne tartalmazzon rákkeltő színezéket.

 

Fontos a jó kutyeledel

 

A Royal Canin márka több, mint ötven éve létezik, és az évek során történt tulajdonosváltások ellenére továbbra is a kutyaeledel innovációjának csúcsán maradt. Manapság pedig a Royal Canin kutyatáp széles választéka kifejezetten a különböző fajtákra szabva lett kialakítva. Például a Royal Canin német juhászkutyáknak szánt kutyaeledel jól emészthető fehérjéket és rostokat tartalmaz, amelyek támogatják ennek az elzászi fajtának a közismerten érzékeny gyomrát. 

 

Amellett pedig, hogy a kutyaeledeleiket a fajtán és az életkoron alapuló speciális követelményeknek megfelelően állítják össze, a Royal Canin biztosítja, hogy minden nyersanyaga kiváló minőségű és visszavezethető legyen a forrásukig. Elemzik az összes összetevőt, és két teljes évig megőrzik a nyilvántartást, hogy az élelmiszerek teljes eltarthatósági idejéig kitartson. 

 

Hogy picit jobban beleláss a dolgokba, nézzük is meg specifikusan az egyik népszerű eledelük összetevőit. 

 

Royal Canin Adult Canned Dog Food 

 

Ez a kutyatáp elsősorban csirke- és sertésmájat használ fehérje forrásként, valamint csirke és sertés melléktermékeket másodlagos összetevőként. Mivel a csirke- és a sertésmáj magasabban szerepel az összetevők listáján, mint az állati melléktermékek, ez arra utal, hogy a jó minőségű húsdarabokat használnak az előállítás során és nem a vágóhídi hulladékokat. 

 

Egy másik figyelemre méltó összetevő a répapép, egy magas rosttartalmú melléktermék, amely egyesek szerint szükségtelen a kutyaeledelben, pedig segítheti az emésztést és szabályozza a vércukorszintet. Ezenkívül még számos hozzáadott ásványi anyagot is tartalmaz, de nem kelátképzőket, amelyek, ha négylábú barátod eledeléről van szó, kerülendők, mivel nehezen emészti meg őket. 

 

Végezetül amennyiben a kutyusod érzékeny a gabonára, akkor a Royal Canin termékeit mindenképpen érdemes elkerülnöd. A felnőtt kutyaeledeleik kukoricalisztet és rizst is tartalmaznak.

 

Végső tanácsok

 

Megértjük a kedvenced iránti szeretetedet és szenvedélyedet, és azt szeretnénk, hogy a lehető legegészségesebb és legtáplálóbb eledelt fogyaszthassa. De ezt a rajongásodat érdemes kordában tartani, hogy jó döntéseket hozhass. 

 

Ezért is hoztunk inkább a színtiszta tényeket a Royal Canin márkáról, és nem hagytuk azt, hogy az érzelmeid és a marketing alapján válassz.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...