17.3 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Mikor kellhet a business coach közreműködése?

 

Mi minden utalhat arra, hogy érdemes volna business coach segítségét igénybe venni önfejlesztés, illetve a vállalkozásunk fejlődése céljából? Egyáltalán milyen módon tud hasznosulni, ha business coach segítségét kérjük?

A cikkben ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk majd kiemelten, úgyhogy minden tudatos vállalkozónak érdemes tovább olvasnia.

Milyen szerepet tud egyáltalán betölteni egy business coach?

A funkció, illetve a feladatkör jelentését talán egy hasonlattal lehet a leginkább szemléltetni. Ahogy a MiniCRM féle CRM rendszer egy mindenes ügyintézőhöz, úgy a business coach a különféle sportágakban fontos szerepet játszó személyi edzőhöz hasonlítható.

Csak nem a fizikai, hanem úgymond a szellemi teljesítmény növelésében segít minket, illetve rajtunk keresztül a vállalkozásunk fejlődését. Egy business coach olyan, mint egy tapasztalt és sokat látott tanácsadó.

Aki nem feltétlenül a követendő utat mondja tollba nekünk. Sokkal inkább irányított kérdésekkel vezet rá bennünket azokra a válaszokra, amelyekre a következő szint elérésésének érdekében feltétlenül szükségünk van.

Milyen hozzáadott értéke lehet a business coach segítségének?

Ideális esetben olyan tapasztalt szakemberrel sikerül ilyen formában együtt dolgozni, aki külsős szemlélőként látja azt az utat, ami elvezet minket a céljainkhoz. Sőt, erre képes rá is vezetni bennünket.

Mindezt úgy tudja elérni, hogy egyrészt üzleti kérdésekben, másrészt a pszichológia területein is magas szintű ismeretekkel rendelkezik. Képes ránk hangolódni, célzott kérdésekkel feltárni a preferenciáinkat és azokat a problémás területeket, amiket talán magunknak sem vallanánk be.

Egy jó business coach azt is el tudja érni, hogy képesek legyünk kimozdulni a komfortzónából. Felismerve, hogy ami a vállalkozásunk jelenlegi szintjéig eljuttatott minket, az nem feltétlenül lesz elég a következő lépcsőfok megmászásához.

Miből sejthető, hogy jól jönne egy business coach közreműködése?

Az első árulkodó jel, hogy nem igazán látjuk a vállalkozásunk irányát. Ha csak dolgozunk bele úgymond a nagyvilágba, de nem vagyunk biztosak benne, hogy tényleg egyenes úton haladunk a megálmodott célok felé.

Hasonlóképp beszédes jelnek számít a túlterheltség. Ha nem sikerül hatékonyan menedzselni a feladatokat és velük együtt a rendelkezésre álló időt. Ezek ugyanis együttesen ahhoz vezetnek, hogy kifogyunk a kreatív ötletekből is.

Mindezen felül a halogatás, a kulcsfontosságú változtatások meglépésének az elodázása is egyértelműen arra utalhat, hogy elérkezett az idő külsős szakembert bevonni. Egy business coach ilyen helyzetekben úgy tud segíteni, amire egymagunkban nem igazán lennénk képesek.

Cserébe persze kérni fog némi ellenértéket. Amire célszerű befektetésként tekinteni, egyrészt önmagunkba, másrészt a vállalkozásunkba.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...