10.4 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Infineon üzemátadó

Október 6-án átadták a félvezetőket gyártó Infineon Technologies Cegléd Kft. új, 6,4 milliárd forintos kormányzati támogatással felépült gyárépületét. A kormány vissza nem térítendő támogatással járult hozzá a 31,9 milliárd forint összértékű beruházáshoz, amellyel 275 új munkahely jön létre. A cég 28 éve van jelen Magyarországon és az új beruházással a ceglédi telephelyükön a termelési létesítmények kaptak új gyárat. Az új gyár megépülésével a cég dolgozóinak létszáma megközelíti az 1600-at. A vállalat a 2021. szeptember 30-ával zárult üzleti évében 18,17 milliárd forint árbevétel mellett 877 millió forint adózott eredményt ért el.

Az avatón először Szabó Tamás a cég ügyvezetője mondott köszöntőt, majd a vállalat igazgatósági tagja dr. Rutger Wijburg arról beszélt, hogy mennyire fontos ez az új gyáregység a cég életében.

Földi László a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta:  fontos, hogy a politikai döntéshozók szem előtt tartsák a célt ebben a felgyorsult világban. A cél pedig az, hogy mindenkinek legyen munkája, aki dolgozni akar. Hozzátette: számára személyes siker is ez az új gyáregység, hiszem egyéni kormánydöntésben 6,4 milliárd forintos kormányzati támogatással épült meg.

Szijjártó Péter külgazdasági miniszter helyett Menczer Tamás külügyi államtitkár képviselte a kormányt az átadón. Mint elmondta: a cég Magyarországon olyan terméket készít, amelyre világszinten van kereslet, hiszen az itt előállított termékek majdnem száz százaléka exportra készül. Hozzátette, jól jellemzi a vállalat világgazdaságban betöltött helyét, hogy a 2020-2021-es üzleti évben csoportszinten több mint 11 milliárd euró volt a nettó árbevétele és 50 ezer munkavállalót alkalmaz. Menczer Tamás sikertörténetnek nevezte a német-magyar gazdasági együttműködést. Utalt arra, hogy Magyarországon ma 6000 német vállalat 300 ezer embernek ad munkát a legnagyobb külföldi befektetői közösségként.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...