3.4 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Ungvári Attila bronzérmes Bakuban

Ungvári Attila bronzérmet szerzett, Vég Zsombor pedig az ötödik helyen végzett a Bakuban megrendezett olimpiai kvalifikációs Grand Slam-tornán, amelyen hatvanegy ország háromszázhatvanhat versenyzője mérte össze az erejét.

Ungvári Attila, a 81 kilogrammos súlycsoport magyarja, azeri, kazah és georgiai ellenfélen keresztül jutott el az elődöntőig, ahol kikapott az iráni születésű, azeri színekben versenyző, 2018-ban ugyanitt világbajnok Szaid Mollaejtől.

A bronzéremért Catalin Marian volt az ellenfele, akinél végig aktívabb volt. Ezt jelezte, hogy a moldovait már az alapidőben is megintették, majd az aranypontig tartó ráadásban is kétszer. Másodjára 3:26 perc elteltével, így csaknem hét és fél perces küzdelemben győzött a háromszoros Eb-bronzérmes magyar.

Vég Zsombor az azeri Dadashov, az Eb-bronzérmes svájci Eich és a Grand Slam-bronzérmes üzbég Turabojev legyőzésével masírozott az eődöntőbe, ahol a hazaiak nagyágyúja, a junior világ- és Európa-bajnok, felnőtt világbajnoki bronzérmes Kotsoiev várt rá.
Vég Zsombor ezúttal is hosszabbításos meccset vívott, de most kihívója bírta jobban idegekkel, s végül Kotsoiev jutott be a fináléba. A Ceglédi VSE versenyzője a bronzéremért léphetett tatamira, a tavalyi zágrábi Grand Prix ezüstérmese, a német Kurbjeweit ellen. A párharc nem nekünk kedvezően alakult, a német judós utolsó perc közepén szerzett vazaris előnyét nem sikerült felülírni, de Vég Zsombor a Grand Slam ötödik helyezéssel így is jelentős lépést tett Párizs felé.


A női 63 kilós kategóriában az idén Eb-harmadik Özbas Szofi hetedik lett.

(MTI)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...