12.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Hogyan kell ápolni az érzékeny bőrt?

 

Érzékeny bőrűként nem egyszerű az élet: rengeteg olyan dologra oda kell figyelni, ami az egyéb bőrtípussal rendelkezők számára nem lényeges, hisz nagyon könnyű belefutni olyan kozmetikumokba, összetevőkbe, amelyek irritációt okozhatnak.

 

Ez már eleve megnehezíti egy alaprutin összeállítását is, így nem csoda, ha sokan álmodni sem mernek arról, hogy például professzionális kozmetikai kezelést vegyenek igénybe.

 

Jogos-e ez az aggodalom?

 

Felvetődik a kérdés, hogy érzékeny bőrűként tényleg kell-e tartani ettől? A Helia-D Kozmetikai Szalon arckezelései során például egyáltalán nem, hisz a szakemberek kiemelten odafigyelnek a vendégek sajátos igényeire.

 

Bár elsőre azt gondolnánk, hogy a szenzitív bőrt biztosan nagyon megviseli például a lézeres kezelés, a villanófény alkalmazása, a mezoterápia, vagy az egyéb eljárások során használt speciális kozmetikumok. Ez azonban nem feltétlenül van így!

 

Egy szakképzett kozmetikus ugyanis eleve felismeri a érzékeny bőrt, de ha biztosra akarsz menni, akkor fel is hívhatod a figyelmét a problémádra, így nyugodt lehetsz afelől, hogy a kezelés a legkörültekintőbb módon történik majd.

 

Emiatt tehát nem érdemes lemondani a professzionális módszerekről, hisz a szenzitív bőrnek is lehetnek olyan problémái, melyre ezek az eljárások hatékony megoldást kínálnak: például pigmentfoltok, pattanások, rosacea, tág pórusok vagy fokozott faggyútermelés. A speciális kezelések ugyanis általában látványosabb eredményekkel járnak, mint az otthoni bőrápolás – aminek a jelentősége természetesen szintén nem elhanyagolható.

 

Milyen kezeléseket lehet alkalmazni érzékeny bőrön is?

 

A megfelelő technikákkal szinte bármilyet, de ahhoz, hogy néhány konkrét példát is említsük, nézzük meg, miket kínál a Helia-D Kozmetikai Szalon:

 

  • IPL arckezelés rádiófrekvenciával: e két eljárás kombinálása sokkal hatékonyabb eredményt ad, mintha külön-külön alkalmaznánk őket, ráadásul kiváló az érzékeny, rosaceás bőr megnyugtatására is. Mindemellett fiatalító hatással is bír, ugyanis megemeli az arckontúrt.

 

  • Őssejtes ránctalanító kezelés: ha a bőröd nemcsak érzékeny, hanem az öregedés jelei is megjelentek, akkor bízd magad a szatmári szilva és a növényi őssejtek erejére! Ezek a hatóanyagok nyugtatják és regenerálják a bőrt, emellett liftinghatással is rendelkeznek, és serkentik a sejtmegújulást. 

 

  • Kényeztető kezelés: egy kifejezetten szenzitív bőrűeknek szánt gépi ultrahangos kezelés, ahol bőrnyugtató hatóanyagokat használnak, kiegészítve ezt tápláló pakolással, illetve nyak- és dekoltázsmasszázzsal. 

 

Tudatos bőrápolás a mindennapokban

 

A professzionális kezelések után úgy érezheted, hogy a bőröd állapota sokat javult, de ahhoz, hogy ez a hatás megmaradjon, nagyon fontos, hogy megfelelően ápold. 

 

Keresd az érzékeny bőrre való, jó minőségű kozmetikumokat, és egyszerre mindig csak egy új terméket építs be a rutinodba! Ez azért fontos, mert ha a bőröd esetleg nem tolerálná, akkor rögtön tudni fogod, melyik készítmény volt a “bűnös”. 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...